Η επιστολή του Γιώργου Καραπιπέρη κάτοικου Καλαμάτας στην ΑδέσποταGreece για τους κτηνιάτρους στην Μεσσηνία

Επιστολή από αναγνώστη που κοινοποιήθηκε στην ομάδα μας στο facebook ο οποίος εκθέτει σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν μετά την επίσκεψή του σε κτηνιάτρους της Καλαμάτας για το άρρωστο γατάκι του και κανείς κτηνίατρος δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει ως κτηνίατρος ότι η πνευμονία στις γάτες είναι μεταδοτική.

Η επιστολή του Γιώργου Καραπιπέρη κάτοικου Καλαμάτας στην ΑδέσποταGreece:

«Πήγα σε πέντε κτηνιάτρους στη Καλαμάτα και ούτε ένας δε μπήκε στο κόπο να με προειδοποιήσει πως η πνευμονία στα γατιά είναι μεταδοτική. Ούτε ένας από αυτούς τους ασυνείδητους γιατρούς. Και θέλετε να σας πως και κάτι ακόμα; Είμαι απολύτως βέβαιος πως και σε όλους τους κτηνιάτρους της Μεσσηνίας να είχα πάει κανένας δε θα με είχε προειδοποιήσει να απομονώσω τα άρρωστα ζώα από τα υγιή. Κανένας δε θα το είχε κάνει. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑΥΤΟ. Μιλάμε για τη χειρότερη φάρα που μπορεί να συναντήσεις μπροστά σου. Κτηνίατροι στη Μεσσηνία. ΣΤΥΓΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΕΣ...

Προφανώς έχουν πάρει την εντολή από αυτή την άθλια τη πρόεδρο τους την Τραχίλη αλλά και από το υπουργείο να προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να εμβολιάζουν και να στειρώνουν τα ζώα. Όσοι μπορούν πολύ καλά κάνουν και αυτό είναι πολύ σωστό. Όσοι όμως δεν έχουν χρήμα για να σκάνε στους κτηνιάτρους είτε γιατί δεν έχουν απλά, είτε γιατί τα ζώα είναι πολλά και δε μπορούν να ανταπεξέλθουν, τότε όλο το σύστημα έχει συμφωνήσει να τα αφήνει στη τύχη τους, δηλαδή στη φύση, στις αρρώστιες, στις φόλες και στα ατυχήματα ώστε έτσι να περιορίζεται το πρόβλημα των αδέσποτων. Αν αρνηθείς να μπεις στη διαδικασία των εμβολίων των ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ και του ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑΤΟΣ, τότε δε θα σου δώσουν τη παραμικρή συμβουλή και βοήθεια ώστε να μην έχεις πολλά προβλήματα με τα ζώα.

Δε θα σου πουν ποτέ για μεταδοτικές ασθένειες δε θα σου πουν ποτέ για τα σωστά φάρμακα τις σωστές θεραπείες και τα σωστά διαστήματα που πρέπει να γίνεται η θεραπεία. Δε θα σου μιλήσουν ΠΟΤΕ για τους κινδύνους που έχουν τα μικρά κουταβάκια και τα μικρά γατάκια ελπίζοντας έτσι πως μεσα στην άγνοια σου θα μπορέσεις να εξολοθρεύσεις αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα.

Δε θα σου πουν ποτέ πως όταν ένα γατάκι βήχει τότε δεν πάσχει μόνο το ίδιο από πνευμονία αλλά μεταδίδει την ασθένεια και σε όποιο άλλο γατάκι βρεθεί μπροστά του ελπίζοντας οι άθλιοι πως έτσι θα μπορέσουν να εξολοθρεύσουν αρκετά από αυτά. Δε θα σου πουν ποτέ πως οι ενέσεις διακοπής οίστρου απαγορεύεται να γίνονται σε ήδη έγκυα ζώα ελπίζοντας πως έτσι θα μπορέσουν να σκοτώσουν αρκετά από όσα έχουν την ατυχία να τις κάνουν.

Δε θα σου πουν ποτέ πως τα αδέσποτα ζωάκια κουβαλάνε πολλές ιώσεις και πως απαγορεύεται να συγχρωτιστούν με τα δικά σου ελπίζοντας πως το αδέσποτο που τους πήγες θα έχει πολλές θανατηφόρες ασθένειες και θα εξολοθρεύσει αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα από τα δικά σου.

Φυσικά εννοείται πως δε θα σου πουν ποτέ πως το κλείσιμο των ματιών σε γατάκια είναι θανατηφόρα πάθηση και θα σε διώξουν με ένα απλό κολλύριο. Τώρα αν δε πληρώσεις το χειρουργείο αυθημερόν δε θα σου δώσουν καμία συμβουλή για τη μετεγχειρητική πορεία του ζώου ελπίζοντας πως θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που δεν τους ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΣ αλλά καθυστέρησες δέκα μέρες να τους πληρώσεις.

Δεν ήθελες να τους πληρώνεις για εμβόλια και στειρώσεις? ΤΌΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. ΘΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΘΆΒΕΙΣ. Θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκες με τα αδέσποτα ζώα. Θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που δε τα άφησες στη μοίρα τους. Θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που πάτησες σε κτηνιατρείο. ΘΑ ΜΙΣΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΊΣΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ. Θα σιχαθείς τη φύση, θα μισήσεις τους ανθρώπους τη κοινωνία, τον ίδιο σου τον εαυτόν.

Έχουν όλους τους τρόπους και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως να σε κάνουν να μετανιώσεις που δε συμφώνησες μαζί τους και να μπεις στο ρυθμό που σου υπέδειξαν αυτοί. Οποιαδήποτε αντίσταση στο σύστημα ισοδυναμεί με θάνατο. Φυσικό θάνατο των ζώων που φροντίζεις και ψυχολογικό θάνατο δικό σου καθώς συνειδητοποιείς τη βρωμιά, τη δυσωδία και τον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΧΕΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΆΛΛΕΙ...»

0 Σχόλια