Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Είναι ντροπή στο 2021 τα αδέσποτα να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια!

Εικόνες ντροπής είναι αυτές που μετέδωσε προσφάτως τοπικό μέσο ενημέρωσης και στις οποίες φαίνονται αδέσποτα να ψαχνούν εν έτη 2021 για τροφή κυριολεκτικά μέσα στα σκουπίδια!

Αυτές οι εικόνες είναι πράγμα το οποίο πραγματικά μας κάνει να ντρεπόμαστε που ζούμε στο ιστορικό Ναύπλιο καθώς αυτά τα σκηνικά με τα αδεσποτάκια να σκίζουν κυριολεκτικά τις σακούλες των σκουπιδιών για βρουν κάτι να φάνε! Άραγε έχουν σκεφτεί όλοι αυτοί οι αρμόδιοι εκεί πέρα στον Δήμο Ναυπλιέων ότι όσο τα σκυλιά δεν βρίσκουν να φάνε θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικά και θα θέσουν σε κίνδυνο τους κατοίκους και ιδίως αν γίνουν αγέλη;

Αυτές οι εικόνες την ντροπής όμως είναι αποτέλεσμα της πάγιας τακτικής του Δήμου Ναυπλίου να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών της σίτισης των αδέσποτων ζώων στους εθελοντές ενώ σύμφωνα με τον νόμο είναι ο ίδιος ο δήμος και κανένας άλλος για να εγκαταστήσει παντού σε όλη την πόλη ταΐστρες και ποτίστρες για την σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων με επιφόρτιση των συνεργείων του δήμου με την ευθύνη της ανανέωσης της τροφής και του νερού παντού σε όλο το Ναύπλιο.

Καταγγέλουμε λοιπόν ανοιχτά αυτή την απαράδεκτη πρακτική του δήμου έρμαια της οποίας έχουν γίνει τα αδέσποτα ζώα σε όλη την πόλη του Ναυπλίου αλλά και σε όλο τον διοικητικό χώρο του δήμου μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα ο δήμος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι σε αυτά τα άμοιρα πλασματάκια που στην όλη κατάσταση αυτά δεν φταίνε σε τίποτα, και να εγκαταστήσει παντού σε όλο τον δήμο Ναυπλιέων αλλά κυρίως σε όλη την πόλη του Ναυπλίου εδώ και τώρα ταΐστρες και ποτίστρες και να σταματήσει να πετάει  το μπαλάκι της ευθύνης αυτής στους εθελοντές.

Τέλος καλούμε και τους δύο φιλοζωικούς συλλόγους του Ναυπλίου να σταματήσουν με την στάση τους να αποτελούν την συνέχεια και την ουρά των δράσεων του δήμου που μέχρι τώρα καμία ουσιαστική και μόνιμη λύση δεν έχουν δώσει. 

Επίσης τους καλούμε να ασπαστούν τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας και με βάση όλα αυτά να προβούν άμεσα σε ουσιαστικές διεκδικήσεις για τα αδέσποτα ζώα στον δήμο μας.

Τέλος καλούμε όλους τους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής μας να συστρατευτούνε μαζί μας για να δώσουμε μαζί όλοι μας ένα οριστικό τέλος στο χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς διεκδικώντας επιτέλους από όλους τους αρμόδιους αλλά και όλες τις αρμόδιες αρχές την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Τέλος καλούμε όλους τους φιλόζωους εθελοντές να γυρίσουν τις πλάτες στις πάγιες τακτικές του δήμου που φορτώνουν τα αδέσποτα μονίμως στις πλάτες των εθελοντών και να σταματήσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο ακόμα και με την μη συμμετοχή τους στο μοίρασμα των ζωοτροφών από τον δήμο εξαναγκάζοντας τον έτσι ως ο κύριος σύμφωνα με τον νόμο υπεύθυνος για τα αδέσποτα να αναλάβει ο ίδιος ο δήμος τις ευθύνες του απέναντι σε όλες αυτές τις αθώες ψυχές!

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου

Ναύπλιο 20/01/2021







0 Σχόλια