Φιλοζωική Ομάδα Κορίνθου: Δελτίο Τύπου για την επίθεση δεσποζόμενων σκυλιών σε μικρό παιδί

 

Ενημερωνόμαστε σήμερα από το διαδίκτυο και της επιστολή μίας οργισμένης και αναστατωμένης μητέρας σε χωριό της Κορινθίας ότι πριν από 1,5 μήνα σε χωριό της Κορινθίας δύο δεσποζόμενα σκυλιά επιτέθηκαν στην κορούλα της μέσα στην παιδική χαρά και της προκάλεσαν τραυματισμούς οι οποίοι έστειλαν δυστυχώς το παιδί στο νοσοκομείο.

Είναι απαράδεκτο και παράνομο το γεγονός ότι τα δύο δεσποζόμενα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα μαζί με τον ιδιοκτήτη τους χωρίς όμως να είναι δεμένα με λουρί από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη τους όπως σαφέστατα ορίζει ο νόμος για κάτι τέτοιους ασυνείδητους τους οποίους επειδή μάλλον δεν γνωρίζουν ή απλά αγνοούν χωρίς λόγο τον νόμο ότι ο νόμος  Νόμος 4039/2012 Άρθρο 5 Παράγραφος 3 σαφέστατα αναφέρει ρητά ότι:

Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόµενου ζώου συντροφιάς

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) µεριµνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα µε συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα µέτρα, ώστε να µην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.«γ) για την αποφυγή ατυχηµάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεµένο και να βρίσκεται σε µικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

Θα έπρεπε λοιπόν ο ιδιοκτήτης των σκυλιών - τεράτων να έχει φροντίζει να έχει δεμένα αρχής γενομένης τα σκυλιά του για να μην συμβεί το παραμικρό!

Καταγγέλλουμε όμως ότι όχι μόνο δεν το έκανε αλλά υπήρξε και θύμα της απερισκεψίας του ένα μικρό παιδί! Το οποίο όμως αν  αυτός ο ασυνείδητος φρόντιζε να έχει δεμένα τα σκυλιά του θα είχε αποφευχθεί!

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν και επειδή ακριβώς είναι πολλοί αυτοί οι ασυνείδητοι και πρέπει να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα αυτό το οποίο όμως είναι πολύ σοβαρό γιατί ακριβώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές τώρα και από τα δεσποζόμενα σκυλιά, καλούμε λοιπόν όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους στο Νομό Κορινθίας να καλέσουν με την σειρά τους τον κόσμο να καταγγείλει όποιον ασυνείδητο βγάζει το σκυλί του για βόλτα χωρίς λουρί, καθώς και οι ίδιοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι πρέπει να πράξουν ανάλογα και όποιον γνωρίζουν που δεν τηρεί τη νομοθεσία περί περιπάτου των δεσποζόμενων σκυλιών να τον καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εκλείψει επιτέλους αυτό το σοβαρό θέμα και αν δοθεί οριστική λύση.

Τέλος καλούμε όποιον γνωρίζει τον ανωτέρω δράστη να τον καταγγείλει τώρα στην αστυνομία κάτι που έπρεπε όποιος τυχόν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο ασυνείδητος να τον έχει καταγγείλει χθες!

Φιλοζωική Ομάδα Κορίνθου

0 Σχόλια