Μαζική εξόντωση αδέσποτων σκυλιών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Την μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων που φρόντιζαν εθελοντές στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου μας καταγγέλλουν οι εθελοντές που τα φρόντιζαν λέγοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστια και συγχρόνως φρικτό έγκλημα.

Πρόκειται για την μαζική θανάτωση τουλάχιστον 17 αδέσποτων σκυλιών αλλά και κάποιων γατών που φρόντιζαν οι εθελοντές στον χώρο του θεάτρου, με την χρήση εισπνεόμενης φόλας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούσε να θέσει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή όλων των μικρών παιδιών που παίζουν εκεί αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται το θέατρο.


Είναι φυσικό ότι οι εθελοντές ενημέρωσαν άμεσα τον Δήμο και την αστυνομία προκειμένου να βρεθεί ο δράστης αυτού του πολλαπλού και ταυτόχρονα φρικτού εγκλήματος. Τα περιστατικά φόλας στην συγκεκριμένη περιοχή όπως λένε οι φιλόζωοι έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβρη και τώρα όπως φαίνεται κλιμακώθηκαν.

Στο συγκεκριμένο μέρος όμως και ειδικότερα στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου από τον Σεπτέμβρη του 2018 όπου οι 8 από τους 17 αδέσποτους σκύλους εισέβαλαν με ορμή και ταχύτητα στον χώρο του θεάτρου σκορπίζοντας ταυτόχρονα τον τρόπο και τον πανικό στους τουρίστες οι οποίοι βρέθηκαν από την μια στιγμή στην άλλη κολλημένοι στον τοίχο για να γλυτώσουν από την μανία των σκύλων αντί να απολαμβάνουν την ξενάγησή τους.


Το θέμα όμως είναι ότι κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη να περισυλλέξει τα σκυλιά με αποτέλεσμα να φτάσει κάποιος προφανώς επικίνδυνος για τα ζώα και την κοινωνία στην καταδικαστέα πράξη της φόλας.Οι φιλόζωοι τότε δεν έβγαλαν κιχ ούτε όμως και από την μεριά του Δήμου Επιδαύρου έγινε η παραμικρή ενέργεια για να απομακρυνθούν από τον χώρο του Θεάτρου τα επικίνδυνα σκυλιά.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στην σελίδα των φιλόζωων της περιοχής της Επιδαύρου στο facebook με τίτλο «Φιλοζωικός Σύλλογος Επιδαύρου» δεν έχει γίνει καν λόγος για το συγκεκριμένο περιστατικό με τις εισπνεόμενες φόλες που διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου!

Ως η Διαδικτυακή ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece καταγγέλλουμε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα της μαζικής δολοφονίας όλων των αδέσποτων σκυλιών που ζούσαν στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου και ευχόμαστε να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του νόμου.

Καταγγέλουμε επίσης την απάθεια και την αδιαφορία που επέδειξαν οι φιλόζωοι στο συμβάν της εισβολής των αδέσποτων σκυλιών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τον Σεπτέμβρη του 2018, και όσον αφορά την επιθετικότητα των σκυλιών αλλά κυρίως σε ότι αφορά την αδιαφορία των αρχών, οι οποίες παρότι ενημερώθηκαν για το περιστατικό αυτό με τα 8 αδέσποτα σκυλιά που εισέβαλαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου δημιουργώντας πανικό στους τουρίστες που εκείνη την στιγμή απολάμβαναν την ξενάγησή τους στο θέατρο, οι οποίες αρχές και κατά βάση ο Δήμος Επιδαύρου ενώ γνώριζαν για την επιθετικότητα και άρα επομένως για την επικινδυνότητα αυτών των σκυλιών δεν τα περισυνέλλεξαν.


0 Σχόλια