ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αποφάσισε να κλείσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς το οποίο κατασκεύασε ο ίδιο ο Δήμος το 2008 και τώρα θέλει για άγνωστους λόγους, αλλά και με πρόφαση την έλλειψη της άδειας λειτουργίας του, να το κλείσει. Η έλλειψη της άδειας λειτουργίας του καταφυγίου όπως καταγγέλλουν οι φιλόζωοι εθελοντές της περιοχής είναι καθαρά ευθύνη του Δήμου και του Δημάρχου που δεν έχει φροντίσει για την απόκτησή της.


Καταγγέλλουμε ως Διαδικτυακή Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece την απαράδεκτη στάση του Δήμου Λαυρεωτικής ο οποίος προσπαθεί να κλείσει το Δημοτικό καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων με την δικαιολογία της έλλειψης της άδειας λειτουργίας του την οποία εδώ και χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2008 όπου κατασκευάστηκε το καταφύγιο μεροληπτεί και δεν φροντίζει για την απόκτησή της ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής απάντησε κατάμουτρα στους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής και σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των εθελοντών στο ψήφισμα που έχουν ξεκινήσει στο avvaz.org, ότι  σταματάει την παροχή τροφής ο Δήμος προς τα αδέσποτα του καταφυγίου για να αναγκάσει τους φιλόζωους εθελοντές να τα παρατήσουν και να επιτρέψουν το κλείσιμο του καταφυγίου. Εμείς εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους φιλόζωους εθελοντές που παλεύουν νύχτα μέρα για να μην κλείσει το καταφύγιο.

Επίσης να ενημερώσουμε ότι πολλοί φιλόζωοι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την άποψη ότι το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής του Λαυρίου έπρεπε να έχει ταχθεί ενάντια στην δημιουργία του καταφυγίου! Αυτή η άποψη είναι σίγουρα καταγγελλτέα καθότι η θέση ενός φιλοζωικού σωματείου πρέπει να είναι υπέρ της δημιουργίας των δημοτικών καταφυγίων και όχι υπέρ του να γυρνάνε τα αδέσποτα ζώα σαν τις άδικες κατάρες στους δρόμους μέχρι να σκοτωθούν από κάποιο διερχόμενο όχημα ή από φόλα γιατί αυτή είναι δυστυχώς η κατάληξή τους όταν τα αδεσποτάκια βρίσκονται και με ευθύνη των φιλοζωικών οργανώσεων στους δρόμους δηλαδή εκτός καταφυγίων!

Η απόφαση αυτή του Δήμου Λαυρεωτικής είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και καταγγελλτέα διότι επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να πετάξει στον δρόμο 115 σκυλιά οδηγώντας τα σε ένα βίαιο και σίγουρο θάνατο στον δρόμο.

Μέσα στο καταφύγιο έχουν ελπίδα να ζήσουν και να υιοθετηθούν αλλά ο Δήμος για τους δικούς του λόγους θέλει να το κλείσει.

Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα λοιπόν έχει ξεκινήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα avaaz.org το οποίο σας παραθέτουμε αυτούσιο και καλούμε κάθε λογικό άνθρωπο που μπορεί να καταλάβει την σημασία και τον λόγο της ύπαρξης του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Λαυρεωτικής, να το υπογράψει κάνοντας κλικ στο κουμπί μετά το τέλος του κειμένου καταδικάζοντας έτσι την κατάπτυστη στάση του Δήμου Λαυρεωτικής τόσο απέναντι στα αδεσποτάκια που βρίσκονται στο καταφύγιο και αν βγουν στον δρόμο θα είναι πλέον θέμα χρόνου η εξόντωση τους, αλλά και απέναντι στους ίδιους τους εθελοντές που τα δίνουν όλα κάθε μέρα για να μην κλείσει το καταφύγιο και ο Δήμος για να τους πιέσει να σταματήσουν τους σταματάει την παροχή ζωοτροφής!

Προς τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Δημήτρη Λουκά

«Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ , ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ
ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ 2008 ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ , ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ !!

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΑ 115 ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!!

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΙΚΑ, ΑΡΡΩΣΤΑ, ΦΟΒΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΑ !! ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΩΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ Ή ΖΩΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΡΩΣΤΑ Ή ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ  ΕΛΠΙΔΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ!

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΒΙΑΙΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΟΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟ !!

ΓΙΑ ΑΛΛΑ , ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΔΥΝΗΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ !!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ, ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ !!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ Η ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ !! ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!   ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ !!

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΝΟΜΩΝ !!!!

ΖΗΤΑΜΕ  ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ !!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΤΑ 116 ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ !!

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ !! ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΦΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!! 

ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ !!»


0 Σχόλια