Τραυμάτισαν 9χρονο μαθητή στις Σέρρες μετά από επίθεσή τους δεσποζόμενα σκυλιά!


Είναι πραγματικά απαράδεκτο εν έτη 2019 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά όπως αυτό που συνέβη την Τετάρτη 13 του μήνα όπου τρία δεσποζόμενα σκυλιά έστειλαν στο νοσοκομείο έναν 9χρονο μαθητή που γύριζε περπατώντας στο σπίτι του από το σχολείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στις Σέρρες την Τετάρτη 13 του μήνα, όταν ένας 9χρονος μαθητής γύριζε περπατώντας από το σπίτι του στο σχολείο και του επιτέθηκαν τα τρία πολύ επιθετικά σκυλιά του γείτονά του ράτσας Cane Corso, τα οποία είναι και αρκετά μεγαλόσωμα και τα οποία βρέθηκαν στον δρόμο όταν ο 24χρονος γιος του ιδιοκτήτη άνοιξε την πόρτα στο κτήμα τους για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο χωρίς να φροντίσει όμως πρώτα να δέσει τα σκυλιά του για να μην βγουν έξω!


Σύμφωνα με τους γονείς του 9χρονου μαθητή το παιδί τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι από τα δαγκώματα των σκύλων, ενώ ο ιδιοκτήτης τους δεν φαίνεται να έκανε το παραμικρό για να τους σταματήσει πριν δαγκώσουν το παιδί και στο στείλουν στο νοσοκομείο!

Μα είναι δυνατόν εν έτη 2019 να υπάρχουν τέτοιοι ασυνήδειτοι άνθρωποι και τέτοιες καταστάσεις; Κι όμως είναι! Και είναι δυνατόν γιατί ο νόμος επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τα σκυλιά ως φύλακες στο έτος 2019 πράγμα το οποίο σε πιο αναπτυγμένες χώρες έχει ξεπεραστεί τουλάχιστον από την δεκαετία του 1950! Αναρωτιόμαστε λοιπόν, μήπως θα έπρεπε η Ελληνική νομοθεσία να απαγορεύει αυστηρά την χρήση του σκύλου ως φύλακα, διότι τα σκυλιά φύλακες είναι πάντοτε πολύ επιθετικά για ευνόητους λόγους με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοια περιστατικά; Γιατί αυτό το περιστατικό με τον μαθητή στις Σέρρες δεν είναι ούτε το πρώτο μα φυσικά ούτε και το τελευταίο που θα συμβεί.

Μήπως πρέπει να συσταθεί επιτέλους ειδική κρατική υπηρεσία η οποία θα εξετάζει τον υποψήφιο ιδιοκτήτη ενός σκύλου για να υπάρχει τρόπος να κριθεί το αν κάποιος είναι κατάλληλος για να αποκτήσει σκυλί; Προφανώς οι ιδιοκτήτες των τριών σκύλων που κατασπάραξαν το παιδάκι στις Σέρρες είναι σίγουρα ακατάλληλοι αφού όταν άνοιξαν την πόρτα του κτήματός τους δεν είχαν πάρει καν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μην μπορέσουν με κανέναν τρόπο να βγουν αυτοί οι επιθετικοί σκύλοι στον δρόμο και να τραυματίσουν το παιδί ή όποιον άλλον έχει την ατυχία να  βρεθεί μπροστά τους!

0 Σχόλια