Έριξαν φόλες μέχρι και σε αυλές σπιτιών στην Κοιλάδα Αργολίδας


Άγνωστοι έριξαν φόλες στους δρόμους αλλά ακόμα και σε αυλές σπιτιών σκοτώνοντας έτσι τουλάχιστον 3 αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του χωριού της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα Αργολίδας.


Την Τρίτη το πρωί λοιπόν 24 του μήνα οι κάτοικοι με το που βγήκαν από τα σπίτια τους αντίκρισαν αυτό το αποτρόπαιο θέαμα και ειδοποίησαν το τοπικό φιλοζωικό σωματείο.

Τα σκυλιά εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα στους δρόμους αλλά και σε αυλές σπιτιών.

Το Φιλοζωικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Ερμιονίδας «Αγάπη» δηλώνει για το συγκεκριμένο περιστατικό και καταγγέλλει ότι:





« Εικόνες ντροπής και αίσχους μας περίμεναν σήμερα το πρωί να αντικρίσουμε στην Κοιλάδα Αργολίδος!
Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!!!!!!!!!!!
Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!
»
Εικόνες ντροπής και αίσχους μας περίμεναν σήμερα το πρωί να αντικρίσουμε στην Κοιλάδα Αργολίδος!
Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!!!!!!!!!!!
Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!
Τα υπόλοιπα που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από μέλη του Φιλοζωικού σωματείου μας και τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού ΟΧΙ απλά ήταν απλοί θεατές ΑΛΛΑ απέδωσαν και την ευθύνη των αδέσποτων στο Φιλοζωικό Σωματείο!!!!
Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συγκεκριμένου περιστατικού και όχι ΜΟΝΟ!!!!!!!!!
Να ψάξει και να κυνηγήσει τους υπεύθυνους της δολοφονίας των 3 σκύλων στην Κοιλάδα σήμερα 24/9/19 και να ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία!!!!!
Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της ευζωίας των αδέσποτων ζώων του ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ και την αποφυγή παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών όπως το σημερινό!
Ως Διαδικτυακή Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece Καταδικάζουμε το συγκεκριμένο γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς περίτρανα ότι πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί επιτέλους από τους Δήμους και δικαιώνει την θέση μας ότι τα φιλοζωικά σωματεία σε κάθε περιοχή πρέπει να διεκδικήσουν από τον εκάστοτε Δήμο να εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο και δημιουργήσει καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος 4039/2012 άρθρο 9 παράγραφος 1 το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι:Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς«2. Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλoζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978. Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους ασκείται από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 604/1977. Τα προβλεπόμενα από την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου διοικητικά πρόστιμα καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ.«Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, τουλάχιστον έναν κτηνίατρο ανά 50 ζώα, την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978, όπως ισχύουν.»
Σε κάθε περίπτωση εμείς  ως Διαδικτυακή Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πράξη εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με οποιονδήποτε τρόπο και προτρέπουμε τον οποιονδήποτε διαβάσει αυτό το άρθρο να διαβάσει την ηλεκτρονική μας μπροσούρα με τίτλο «Η θέση του Φιλοζωικού Συλλόγου απέναντι στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς», την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια εδώ.

0 Σχόλια