«Αν οι κάτοικοι γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη να το πουν στην αστυνομία και όχι στο διαδίκτυο» | Σχόλιο για την επίθεση του σκύλου στον μικρό μαθητή στο Δροσερό Τρικάλων

Δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές το σκηνικό της επίθεσης ενός σκύλου σε ένα μικρό παιδιά όπως στο περιστατικό που συνέβη στο Δροσερό του νομού Τρικάλων.

Ένα μικρό παιδί που απλώς έπαιζε με τους φίλους του έπεσε θύμα της αγριότητας και της επιθετικότητας ενός άγριου και επιθετικού σκύλου, ο οποίος όπως προκύπτει όμως μάλλον είναι και δεσποζόμενος.


Αν οι κάτοικοι γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη οφείλουν να το πουν στην  αστυνομία και προφανώς όχι στο διαδίκτυο όπως μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει γίνει. Το θέμα είναι ότι αν όντως το σκυλί είναι δεσποζόμενο, τότε μιλάμε προφανώς για άλλον έναν ασυνείδητο και προφανώς εγκληματία ιδιοκτήτη σκύλου που αφήνει όπως και άλλοι στα χωριά τους, έτσι και αυτός το σκυλί του ελεύθερο και όποιον φουκαρά πάρει ο χάρος.

Δεν είναι έτσι όμως. Δυστυχώς όπως φαίνεται είναι σύνηθες το φαινόμενο κάποιοι κάτοικοι αν όχι όλοι να αφήνουν τα σκυλιά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα, έχοντας απλώς ανοιχτές τις γκαραζόπορτες των σπιτιών τους, ενώ τα σκυλιά τους στην συνέχεια σχηματίζουν αγέλες και γίνονται κάθε μέρα ολοένα και πιο επιθετικά δημιουργώντας έτσι προβλήματα σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους.

 Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αν πας να τους ζητήσεις ευθύνες από αυτούς τους ανεύθυνους προφανώς ιδιοκτήτες σκύλων, τότε οι ίδιοι με μεγάλη θα λέγαμε ευκολία θα αρνηθούν ότι το σκυλί που σου επιτέθηκε είναι δικό τους, θα ισχυριστούν μάλιστα με περίσσειο θράσος ότι είναι αδέσποτο και θα σε προτρέψουν να απευθυνθείς στον Δήμο για κάτι που είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη την οποία και είναι προφανές ότι αρνούνται να αναλάβουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τις νομικές συνέπειες που μπορεί να έχει μία επίθεση δεσποζόμενου σκύλου σε έναν περαστικό.

Έλα όμως που σε τέτοια περίπτωση επίθεσης δεσποζόμενου σκύλου την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης και όχι ο Δήμος αφού δεν πρόκειται για αδέσποτο. Για αυτό λοιπόν όσοι γνωρίζουν τους ασυνείδητους και συγχρόνως ανεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων που αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα στον δρόμο σε κάθε χωριό, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όλους όσοι βρίσκονται γύρω τους, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν, τώρα πρέπει αν πάνε στην αστυνομία να τους καταγγείλουν και βάσει των μαρτυριών να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τον νόμο οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες των «ελευθέρας κυκλοφορίας» σκύλων αναγκάζοντας τους έτσι να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες με σκοπό έτσι να εξαναγκαστούν να απομακρύνουν τα σκυλιά τους από τον δρόμο, στον οποίο άλλωστε καμία θέση δεν έχουν, και να τα κλείσουν ως οφείλουν μέσα στα σπίτια τους και στις αυλές τους.

0 Σχόλια