Υπό αισχρές συνθήκες αργοπεθαίνουν αδέσποτα σκυλιά στην χωματερή Λουτρακίου


Σε τάφο αθώων αδέσποτων ψυχών έχει μετατραπεί η χωματερή του Λουτρακίου φαινόμενο που δυστυχώς έχει πίσω του αρκετά χρόνια που συμβαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με τις αρμόδιες αρχές να είναι για ακόμα μια φορά απούσες.



Στην χωματερή του Λουτρακίου αρκετοί ασυνείδητοι που παριστάνουν τους φιλόζωους εγκαταλείπουν επί σειρά ετών τα σκυλιά τους στην χωματερή του Λουτρακίου. Εκεί τα σκυλιά καλούνται να επιβιώσουν μέσα σε φριχτές και άθλιες συνθήκες όπου δυστυχώς αρκετά δεν επιβιώνουν.

51474544_335171500431091_1149847068232122368_nΟ Δήμος Λουτρακίου προφανώς στο θέμα αυτό όπως όλοι έχουμε πια πολύ καλά καταλάβει είναι τελείως αμέτοχος. Δεν έχει κάνει το παραμικρό για να φύγουν τα σκυλιά από εκεί και να μεταφερθούν σε έναν άλλον χώρο όπου θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Είναι γνωστό ότι με ευθύνη του Δήμου στο Λουτράκι δεν υπάρχει καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα δυστυχώς να μην υπάρχει ένας κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος όπου τα αδεσποτάκια της χωματερής να μπορούσαν να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Φαίνεται ότι γίνεται μία προσπάθεια από κάποιους φιλόζωους εθελοντές οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μία εθελοντική ομάδα για να βοηθήσουν τα αδέσποτα της χωματερής χωρίς όμως μέχρι τώρα κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα αφού αρκούνται μόνο στο να ταΐζουν και να περιθάλπουν τα αδεσποτάκια στον χώρο της χωματερής δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο αντί για μια αξιόλογη προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.



51290697_329742194307355_1066642234469777408_nΤο τι θα έπρεπε αν γίνει φυσικά είναι γνωστό. Καταγγελία στο Εισαγγελέα εις βάρους του Δήμου Λουτρακίου για την μη ύπαρξη του καταφυγίου όπως προβλέπει ο νόμος. Ποιος θα έπρεπε να την κάνει την καταγγελία αυτή; Μα φυσικά η ίδια η εθελοντική ομάδα, που βοηθάει τα αδεσποτάκια στην χωματερή, μαζί φυσικά με τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο.
Είναι απόλυτα προφανές ότι όχι μόνο καταγγελία στον Εισαγγελέα δεν πρέπει να έχει γίνει από κανέναν μέχρι τώρα αλλά τα καημένα τα αδεσποτάκια ζουν μέσα σε κυριολεκτικά φρικαλέες συνθήκες και οι άνθρωποι που προσπαθούν να τα βοηθήσουν με τις μέχρι τώρα ενέργειές τους το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να δημιουργήσουν έναν φαύλο κύκλο συνεχίζοντας μία κατάσταση άσχημη για τα ζωάκια που υποφέρουν η οποία όμως δεν έχει τελειωμό.

Και επειδή κάπου στα social media γράφτηκε ότι το μέρος όπου αργοπεθαίνουν αυτά τα σκυλάκια, η χωματερή δηλαδή, είναι το καταφύγιο του Δήμου Λουτρακίου αυτό διαψεύδεται εντελώς αφού ο Δήμος Λουτρακίου δεν έχει καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, απλώς πρόκειται για έναν χώρο απομακρυσμένο από την πόλη του Λουτρακίου πράγμα το οποίο εκμεταλλεύονται οι ασυνήδειτοι ιδιοκτήτες σκυλιών και εγκαταλείπουν εκεί τα σκυλιά τους.

0 Σχόλια