Επαναλαμβανόμενα κρούσματα φόλας στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου



Επαναλαμβανόμενα κρούσματα δηλητηρίασης και θανάτωσης αδέσποτων σκυλιών με φόλα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Δεν λένε να σταματήσουν τα περιστατικά φόλας που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη όπως καταγγέλλει σε γνωστό τοπικό site της Κρήτης μέλος τοπικού φιλοζωικού σωματείου.

Πριν από δύο εβδομάδες λοιπόν ασυνείδητοι έριξαν φόλες στο χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης με αποτέλεσμα την αποτρόπαιη δολοφονία 12 αδέσποτων σκυλιών.

Τα σκυλιά τα φρόντιζαν μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου και σύμφωνα με τον πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου κύριο Σταύρο Ροδιτάκη μετά από επικοινωνία του με τοπικό ειδησεογραφικό site, ανέφερε ότι οι φόλες δόθηκαν στα σκυλιά σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές ενώ τα 5 από τα 12 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά τα υπόλοιπα 7 αγνοούνται.


Παράλληλα πριν από δύο εβδομάδες ένα δεύτερο περιστατικό φόλας έλαβε χώρα στο χωριό Βόνη. Θύμα του μία σκυλίτσα που άφησε μόνα τους τα οκτώ νεογέννητα κουταβάκια της.
Τα κουταβάκια της άτυχης σκυλίτσας έχουν αναλάβει να φροντίσουν τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου, οι οποίοι ωστόσο οργίζονται και αγανακτούν για αυτές τις συμπεριφορές ανθρώπων απέναντι στα ζώα.


Υπήρξε και τρίτο κρούσμα  με φόλες πριν λίγες μέρες στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με τον κύριο Ροδιτάκη πρόεδρο του τοπικού φιλοζωικού σωματείου την περασμένη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου βρέθηκαν νεκρά από φόλες τρία σκυλιά τα οποία φρόντιζαν μέλη του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου.
Το ένα από αυτά ξεψύχησε στα χέρια μιας εθελόντριας που δυστυχώς δεν πρόλαβε καν να το βοηθήσει.

Είναι πραγματικά ανησυχητικό το γεγονός ότι έχουμε τόσο συχνά επαναλαμβανόμενα κρούσματα δηλητηριάσεων αδέσποτων σκυλιών με φόλα στην συγκεκριμένη περιοχή με τόσο μικρή  χρονική συχνότητα μεταξύ των τριών περιστατικών. Στον συγκεκριμένο Δήμο πάντως σύμφωνα με τον κύριο Ροδιτάκη υπάρχει πενταμελής επιτροπή η οποία ωστόσο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα για να μπορεί ο Δήμος να γνωρίζει πόσα είναι τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του.


Όλα τα περιστατικά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία και πρέπει επιτέλους σε αυτήν την κλειστή κοινωνία τα ραμμένα στόματα να ανοίξουν προκειμένου να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τα αδέσποτα σκυλιά με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο.

0 Σχόλια