Σχόλιο για το κλείσιμο των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σπάρτης

Με μία αιφνιδιαστική της απόφαση εχθές το πρωί η αντιπεριφεριάρχης Λακωνίας κ.Ντία Τζανετέα αποφάσισε να κλείσει και τα δύο καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει φτιάξει μέχρι τώρα ο Δήμος Σπάρτης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τις καταγγελίες του Πολιτιστικού & Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης καθώς και τις Πανελλήνιας Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο 2ο κυνοκομείο του Δήμου Σπάρτης.

Είναι απορίας άξιο όμως γιατί ενώ το πρόβλημα στο κυνοκομείο εντοπίστηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου οι αρχές  ενημερώθηκαν περίπου τέσσερις μέρες αργότερα οπότε κυκλοφόρησε και το γνωστό βίντεο που δείχνει το εσωτερικό του καταφυγίου.

Γιατί οι φιλόζωοι ακτιβιστές που όπως δήλωσαν αντίκρισαν με τα μάτια τους την φρίκη δεν ειδοποίησαν επί τόπου την αστυνομία καθώς και κάθε αρμόδια αρχή;

Μήπως έχει δίκιο ο Δήμος Σπάρτης και είναι στημένο το σκηνικό κα για να προλάβουν να το στήσουν άργησαν εξεπιτούτου να ενημερώσουν τις αρχές;

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι μέχρι το 2014 το καταφύγιο ανήκε στον Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης το οποίο μετά και παρέλαβε ο Δήμος με αποτέλεσμα ο τοπικός φιλοζωικός σύλλογος να χάσει την χρηματοδότηση από τον Δήμο Σπάρτης.

Μήπως αυτό είναι αρκετό για να επιτεθεί με τέτοιον τρόπο ο φιλοζωικός στον Δήμο με αποτέλεσμα να κλείσουνε και τα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης και να μείνουνε στον δρόμο 300 σκυλιά;

300 σκυλιά εκ των οποίων κάποια χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δεν πρόκειται να την λάβουν αν τελικά διωχθούν από το καταφύγιο λόγο του ότι αναμένεται να κλείσει.

300 σκυλιά εκ των οποίων αρκετά από αυτά είχαν περισυλλέγει ως επιθετικά. Αυτά τα σκυλιά αν ξαναβρεθούν στο δρόμο κινδυνεύουν από φόλα με το επιτεθούν σε κάποιον.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης που οδηγεί με αυτό τον τρόπο στον θάνατο 300 σκυλιά μόνο και μόνο επειδή έχασε την χρηματοδότηση από τον Δήμο Σπάρτης για το καταφύγιο που είχε και συντηρούσε.

Αυτή είναι η πραγματική φρίκη και όχι το πιθανότατα στημένο σκηνικό για τις συνθήκες λειτουργίας του καταφυγίου.

Απαιτείται λοιπόν κανένας φιλοζωικός σύλλογος σε όλη τη χώρα  να μην συστρατευθεί με την λογική της Πανελλήνιας Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που ζητάει να κλείσουν τα καταφύγια κολαστήρια και δεν παλεύει να διορθωθούν και να γίνουν πρότυπα όπως θα έπρεπε και αντί να στηρίξει τους Δήμους που φτιάχνουν καταφύγια τους καταγγέλλει!

 Κανένας φιλοζωικός σύλλογος να μην στηρίξει αυτή την θέση της ΠΦΠΟ που τίθεται ξεκάθαρα κατά των καταφυγίων και αφήνει τα αδεσποτάκια να ρημάζουν και να κινδυνεύουν στους δρόμους!

Πρέπει όλοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι να ταχθούν τώρα υπέρ των καταφυγίων και να φροντίσουν να πάρουν οι Δήμοι τα κατάλληλα μέτρα για την δημιουργία τους!

Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και το 1ο καθώς και το 2ο κυνοκομείο του Δήμου Σπάρτης ώστε τα επιθετικά σκυλιά που βρίσκονται στο καταφύγιο να παραμείνουν εκεί και τα σκυλιά που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέσα το καταφύγιο να μπορούν να την λάβουν κανονικά.

0 Σχόλια