Ανακοίνωση του ΑδέσποταGreece για το ψήφισμα υπέρ της νομιμοποίησης του παστουρώματος






Οργή μόνο και ανείπωτη θλίψη μπορεί να προκαλέσει σε όποιον την διαβάσει η ανοιχτή επιστολή των κατοίκων της Κιμώλου που μέσω αυτής της επιστολής ζητούν από τον πρόεδρο της βουλής να νομιμοποιήσει το παστούρωμα των ζώων.

Ισχυρίζονται μάλιστα πως έτσι μόνο μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από τα ίδια τους τα ζώα που βόσκουν και τις καταστρέφουν.

Με μεγάλης έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το αίτημα τους αυτό στηρίζεται ήδη από μία σειρά φορέων αλλά και από ίδιο το δημοτικό συμβούλιο της Κιμώλου που ομόφωνα ενέκρινε την αποστολή ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σκοπό να διαμαρτυρηθεί και να απαιτήσει έτσι ο Δήμος της Κιμώλου την τροποποίηση του νόμου 4235/2014 σχετικά με μέχρι τώρα αντιμετώπιση του παστουρώματος.

Αναρωτιόμαστε όμως οι κάτοικοι αυτού του νησιού έχουνε σκεφτεί ποτέ τους ότι πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστούν παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις καλλιέργειές
τους από τα ζώα που βόσκουν;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δυστυχώς είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Όχι δεν το έχουνε σκεφτεί, αλλά το κακό δεν σταματάει εκεί έχει και συνέχεια.Θέλουν να συνεχίσουν μία επικίνδυνη για τα ζώα παράδοση, αυτή του παστουρώματος εν έτη 2018! Ναι καλά διαβάσατε και το θέμα δεν είναι μόνο αυτό ούτε περιορίζεται εκεί αλλά υπάρχουν και ευθύνες για αυτή την κατάσταση και την έχουν όλοι οι φορείς που συνυπογράφουν αυτήν την σοκαριστική επιστολή μαζί τους κατοίκους του νησιού.

 Όπως φαίνεται κανείς δεν σκέφτηκε να περιφράξει τα χωράφια του και τα βοσκοτόπια του καθώς επίσης και το να επιβλέπει τα ζωντανά του όταν αυτά βόσκουν. Αντίθετα σκέφτηκαν να λύσουν το πρόβλημα διαιωνίζοντας μία λύση εξόντωσης κυριολεκτικά των ζώων παστουρώνοντάς τα, δένοντάς τους δηλαδή το ένα μπροστινό πόδι με το πίσω ή με το κεφάλι αντίστοιχα!


Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί! Ζητούν τώρα την νομιμοποίηση του παστουρώματος που αποτελεί μορφή βασανισμού των ζώων και φυσικά σύμφωνα με τον νόμο διώκεται ποινικά και υπάρχουν φυσικά και οι ανάλογες συνέπειες σε όποιον συλληφθεί να να βασανίζει με τέτοιο τρόπο ένα ή περισσότερα ζώα.

Δεν μπορούμε παρά μόνο να καταγγείλουμε το γεγονός και να απαιτήσουμε να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση του παστουρώματος και φυσικά απαιτούμε να αποσυρθεί αυτή η  κατάπτυστη επιστολή  των κατοίκων του νησιού συνυπογραφούμενη από διάφορους φορείς καθώς και το επαίσχυντο ψήφισμα που αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο να στείλει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη της χρήσης της μπαστούρας, υπάρχει μόνο η ανάγκη του εκσυγχρονισμού των ανθρώπων και κατοίκων της Κιμώλου ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα μέσα για να προστατέψουν τις καλλιέργειές τους. 


ΑδέσποταGreece

22/09/2018




0 Σχόλια