Αναφορά στο Δήμο και στην Εισαγγελία επαγγελματιών του Μαράθου για τα αδέσποτα

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν 23 επαγγελματίες από την Τοπική Κοινότητα Μαραθόπολης σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση των αδέσποτων ζώων.
Με αναφορά προς το Δήμο Τριφυλίας, κοινοποιούμενη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, εκφράζουν την ανησυχία και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.

Η αναφορά των επαγγελματιών αναφέρει τα εξής:

Κύριοι με μεγάλη μας λύπη είμαστε υποχρεούμενοι σήμερα με το έγγραφό μας αυτό να ασχοληθούμε με ένα πρόβλημα που δεν μας τιμά και που θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρονιά και είναι αυτό της περίθαλψης των ζωών συντροφιάς που κυκλοφορούν αδέσποτα. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ένα παράδοξο φαινόμενο από τη μια μεριά να αυξάνουν τα φιλοζωικά συναισθήματα των πολίτων και η ευαισθητοποίηση τους και από την άλλη ταυτόχρονα να αυξάνουν τα εγκαταλελειμμένα ζώα που αναζητούν τροφή κυρίως στα σκουπίδια αλλά και όπου αλλού μπορεί να υπάρχει. Σκοπό της παρούσης δεν είναι να αναλυθούν οι αίτιες αλλά να αντιμετωπισθούν τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών.

Είναι γνωστό ότι στο Μάραθο, όπως πιστεύουμε και σε άλλα μέρη, τα αδέσποτά ζώα αντιμετωπίσθηκαν με συμπάθεια και ευθύνη από κάτοικους και με τη συνεργασία οργανωμένων φιλοζωικών οργανώσεων. Τον τελευταίο χρόνο όμως η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Συγκεκριμένα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση αδέσποτων ζωών που εγκαταλείπονται από κάτοχους τους και τα οποία δε μπορούν πλέον να συντηρηθούν. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται αγέλες πεινασμένων ζωών που είναι επιθετικά και επικίνδυνα ακόμα και για την ιδιά τη σωματική ακεραιότητα των κάτοικων.

 Πέραν τούτου έχει γίνει απαγορευτική η βόλτα ζώου με τον κάτοχό του αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τις εχθρικές διαθέσεις των υπόλοιπων αδέσποτων ζώων. Η κατάσταση αυτή θυμίζει τριτοκοσμική χώρα και θα καταγραφεί στα αρνητικά του τόπου μας εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Όση καλή θέληση και να υπάρχει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μεμονωμένα άτομα η φιλότιμες φιλοζωικές οργανώσεις αλλά απαιτείται η δραστηριοποίηση των φορέων που από το νόμο έχουν την κύρια ευθύνη και υποχρέωση και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις Δημοτικές και Εισαγγελικές Αρχές. Με την παρούσα ζητούμε την άμεση δραστηριοποίηση τους πριν δημιουργηθούν καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

Μαραθόπολη 3.5.2018

0 Σχόλια