Εξόντωση αδέσποτων στο κέντρο της Τρίπολης!

Σε αναρτήση του στην σελίδα του  στο facebook ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης καταγγέλει την εξόντωση αδέσποτου σκυλιού στο κέντρο της Τρίπολης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πετρινού και παράλληλα μία φρέσκια εγκατάλειψη μιας κυνηγοσκυλίτσας στο ίδιο σημείο.

Προφανώς και είναι πράγμα αποτρόπαιο αυτό που συμβάινει με την εξόντωση των αδέσποτων ζώων που ζουν εξ'αιτίας της ασυνηδεισίας των ανθρώπων στους δρόμους και αυτό το καταγγέλουμε συνεχώς και καθημερινώς και αδιαλίπτως αλλά το θέμα είναι πως θα γλυτώσουν αυτά τα σκυλάκαι από την κακία των ανθρώπων και την μυζέρια των δρόμων.

Πριν απαντήσουμε στο ποια είναι η λύση του προβλήματος σας παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση του  Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης στην σελίδα του στο facebook.



Όπως βλέπετε την στιγμή που οι εγκαταλείψεις σκυλιών αντί να μειωθούν κατά κύριο λόγο αυξάνονται κατακόρυφα, την ίδια στιγμή οι δήμοι αδιαφορούν και δεν δίνουν λύση στο θέμα της περισυλλογής των αδέσποτων σκυλιών και την άμεση μεταφορά τους σε καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επιβιωσή τους.
Το ερώτημα που τίθεται εδώ όμως είναι ποιές είναι οι ευθύνες του κάθε φιλοζωικού συλλόγου απένταντι στο πρόβλημα αυτό.
Οι ευθύνες λοιπόν του κάθε φιλοζωικού συλλόγου απέναντι στο πρόβλημα αυτό είναι οι ακόλουθες:

  • Πρώτον καταγγελία στον τοπικό εισαγγελέα για την μην ύπαρξη καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως προβλέπει ο νόμος 4039/2012 στον εκάστοτε δήμο που δραστηριοποιείται ο εκάστοτε φιλοζωικός σύλλογος.
  • Δεύτερον καταγγελία στον εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για τον αν οι προβλεπόμενες από τον νόμο αρχές έχουν στην διαθεσή τους τον ειδικό σαρωτή για microchip έτσι ούτως ώστε να μπορούν να διενεργηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για microchip στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και όπου διαπιστωθεί η έλλειψη του microchip που σύμφωνα με το νόμο είναι υποχρεωτικό να τοποθετηθεί σε κάθε δεσποζόμενο σκυλί, να επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα και να συνετιστεί έτσι ο ιδιοκτήτης του σκυλιού.
  • Επιλέον πρέπει ο εκάστοτε φιλοζωικός να καταγγέλει στον εισαγγελέα τον εκάστοτε δήμο στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο εκάστοτε φιλοζωικός σύλλογος για παράβαση καθήκοντος όταν ο δήμος δεν πράττει από την μεριά του αυτά που βάση του νόμου του αναλογούν/
Όπως βλέπτε αγαπητοί αναγνώτες το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην χώρα μας είναι πραγματικά τεράστιο και όσο οι δήμοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει και οι φιλοζωικοί σύλλογι δεν τους καταγγέλουν το πρόβλημα θα συνεχιστέι.

Εμείς λοιπόν καλούμε τον  Πολιτιστικό Φιλοζωικο Σύλλογο Τρίπολης να πάρει θέση σε όλο αυτό και να μας εκθέσει και αυτός τις απόψεις του σχετικά με το όλο θέμα.

0 Σχόλια