Σκυλιά επιτέθηκαν σε 49χρονη στην Καλαμάτα: "Ένιωσα να μου ξεριζώνει ένα κομμάτι από το..."

Τον απόλυτο τρόμο έζησε μία γυναίκα στην Καλαμάτα από την άγρια επίθεση δύο σκύλων Κάνε Κόρσο...

Με την ανώτερη ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα που κρίθηκε ένοχος καταδικάστηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 58χρονος ιδιοκτήτης των δύο σκύλων Κάνε Κόρσο, τα οποία τον περασμένο Μάρτιο επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά μια 49χρονη γυναίκα.

Ο 58χρονος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και κατέθεσε έφεση. Δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ δικάσθηκε χωρίς δικηγόρο. Η περιγραφή της 49χρονης για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά και τα εμφανή ακόμα τραύματα στο σώμα της ανατρίχιασαν δικαστές και ακροατήριο. Σοκαριστικές ήταν οι φωτογραφίες που προσκομίσθηκαν με τα τραύματα που υπέστη αμέσως μετά την επίθεση.
Η περιγραφή της γυναίκας για την επίθεση στην Καλαμάτα

Περιγράφοντας στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε, η 49χρονη είπε ότι στις 13 Μαρτίου είχε επισκεφτεί φίλη της που μένει στην περιοχή και περπατούσε επί της οδού Ηρώων. Ήταν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ και στο απέναντι πεζοδρόμιο είδε τα δύο σκυλιά ελεύθερα να περιπλανώνται. Όπως είπε, δεν έδωσε σημασία, ενώ εκείνη τη στιγμή διασταυρώθηκε με έναν κύριο που κρατούσε ένα μικρόσωμο σκύλο. Τον είδε να κόβει ένα καλάμι από χωράφι και να κοιτάει προς τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά βρίζοντάς τα. Καθώς συνέχισε να περπατά είδε τα δύο σκυλιά να περνούν το δρόμο και να κατευθύνονται προς το μέρος της.

«Ένιωσα να μου ξεριζώνει ένα κομμάτι από το πόδι»

Επειδή και η ίδια είναι ιδιοκτήτρια σκύλου, δεν ανησύχησε και άφησε να τη μυρίσουν, χωρίς ποτέ να σκεφτεί τι θα ακολουθούσε. Τότε ξαφνικά το ένα σκυλί την άρπαξε με τα δόντια του από το αριστερό πόδι, λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Το μόνο που κρατούσε στα χέρια της ήταν το κινητό της τηλέφωνο και προσπάθησε να αμυνθεί χτυπώντας το με αυτό. «Προσπαθούσα ενστικτωδώς να παραμείνω όρθια, ώσπου ένιωσα να μου ξεριζώνει ένα κομμάτι από το πόδι. Τότε, με έριξε κάτω και ήρθε και το δεύτερο σκυλί. Με δάγκωναν στο μηρό και ψηλά στη βουβωνική χώρα. Άκουγα από τα μπαλκόνια ανθρώπους να φωνάζουν για να τα τρομάξουν, αλλά αυτά δε σταματούσαν», συνέχισε τη συγκλονιστική της περιγραφή η 49χρονη.

Η επίθεση των σκυλιών έπαυσε, όταν για καλή της τύχη σταμάτησαν ένα μηχανάκι και ένα αυτοκίνητο, καθώς οι οδηγοί είδαν τι συνέβαινε και έσπευσαν να βοηθήσουν. Στη συνέχεια, όπως είπε, έμαθε ότι τα ίδια σκυλιά είχαν επιτεθεί και σε ένα νεαρό, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει 13 ράμματα και ο οποίος, επίσης, έχει καταθέσει μήνυση. Για τον κατηγορούμενο, είπε ότι δεν ήλθε ποτέ σε επαφή μαζί της, ούτε για μια συγγνώμη, ενώ τη δεύτερη μέρα της νοσηλείας της την ενημέρωσαν πως είχε πάει στο νοσοκομείο να τη δει, αλλά η ίδια δεν είχε συνέλθει από το σοκ της επίθεσης και ζήτησε να του μεταφέρουν να την επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες.

Όμως, ποτέ δεν εμφανίσθηκε ούτε την αναζήτησε όταν βγήκε από το νοσοκομείο. Απαντώντας και σε ερωτήσεις της Έδρας και του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής Παναγιώτη Νταή, είπε ότι 7 μήνες μετά τα τραύματα δεν έχουν επουλωθεί, έχει κινητικά προβλήματα, ενώ έχει υποβληθεί σε μεγάλα έξοδα. Η ίδια είχε απολυθεί ένα χρόνο πριν από το συμβάν, ενώ θα έπιανε και πάλι δουλειά 10 μέρες μετά την επίθεση. Φυσικά, όπως είπε, έχασε τη δουλειά που είχε βρει, ενώ ακόμα δεν μπορεί να εργαστεί.

Πηγή tro-ma-ktiko

0 Σχόλια