Γιατί δεν πρέπει να ταίζουμε αδέσποτα σκυλιά στο πεζοδρόμιο και σε πυλωτές πολυκατοικιών.

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις κατά καιρούς που έγιναν επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά σε περαστικούς επειδή τα σκυλιά προστάτευαν και προστατεύουν έτσι τον χώρο τους.Οι επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών έχουν αυξηθεί κατά κύριο λόγο πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο και μάλιστα καθημερινά.

Τα σκυλιά είναι γνωστό πως όταν σιτίζονται συνέχεια στο ίδιο σημείο αποκτούν κτητική συμπεριφορά και το θεωρούν το σημείο σίτισης τους ως δικό τους χώρο. Σε αυτή λοιπόν την συμπεριφορά οφείλονται και οι επιθέσεις των αδέσποτων σκυλιών σε περαστικούς είτε ως αγέλες έιτε μεμωνομένα, ένα δηλαδή σκυλί να επιτεθεί σε έναν περαστικό.

Ο λόγος στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται διότι ταίζονται συνέχεια αδέσποτα σκυλιά σε εισόδους και πυλωτές πολυκατοικιών ή ακόμα χειρότερα στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να αποκτούν πλέον τα αδέσποτα κτητική συμπεριφορά και να υπερασπίζονται τον χώρο τους κάνοντας έτσι επιθέσεις σε περαστικούς που συνήθως τους στέλνουν και με σοβαρά τράυματα στο νοσοκομείο.

 Ο χώρος σίτισης των σκυλιών πρέπει να αλλάζει διαρκώς για να μην προλαβαίνουν να αισθανθούν τα αδέσποτα έναν χώρο σαν χώρο τους και έτσι θα έχουμε ως αποτέλεσμα να μην επιτίθονται για να προστατεύσουν τον χώρο τους αφού δεν θα αισθάνονται έτσι για κάποιον χώρο. Οι επιθέσεις βέβαια θα σταματήσουν όταν τα αδέσποτα βρουν κάποιο σπίτι μόνιμα και δεν μένουν πλέον στο δρόμο καθότι επιτίθονται και για άλλους λόγους π.χ. έχουν γενικώς επιθετική συμπεριφορά και δεν επιτίθονται μόνο για να προστατέψουν τον χώρο τους.

Οι άνθρωποι που τα ταίζουν κάτω από τις πολυκατοικίες, στις είσόδους και γενικότερα μέσα στις πυλωτές ή ακόμα χειρότερα στο πεζοδρόμιο κατά πλειοψηφία δεν είναι πραγματικοί φιλόζωοι αλλά στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται καθαρά μόνο για την δική τους ασφάλεια και καθόλου για τα καημένα τα αδέσποτα.

Η λύση είναι μία:

Δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε κάθε δήμο και δημιουργία από κάθε δήμο είδικών σημείων σίτισης περιφραγμένων και παρακολουθούμενων από κάμερες ασφαλείας και φύλακες του εκάστοτε δήμου ή από ιδιωτική εταιρεία με την οποία θα συνάψει σύμβαση ο δήμος για την προστασία των σιγκεκριμένων σημείων για να μην υπάρξουν και περιστατικά φόλας. 

Πρέπει να συνιδητοποιήσουμε ότι μεγάλη ευθύνη για αυτό έχουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις που επικαλούνται την νομοθεσία για την σίτιση των ζώων κάτω απο τις πολυκατοικίες και προωθούν τον κόσμο στο να ταίζει αδέσποτα ζώα κυριολεκτικά ακόμα και στην μέση του δρόμου ενώ ταυτόχρονα αντιτίθενται στην δημιουργία καταφυγίων από του δήμους με την αιτιολογία ότι τα ζώα μπορεί να θανατωθούνε εκεί ενώ παράλληλα πολλές φιλοζωικές οργανώσεις διατηρούν οι ίδιες νόμιμα καταφύγια και παράλληλα διαφωνούνε με την λύση του καταφυγίου που μπορεί σίγουρα να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.




0 Σχόλια