Άστεγα θα μείνουνε στο Ναύπλιο με απόφαση της περιφέρειας πάνω από 100 σκυλιά

 


Σύμφωνα με τις τρεις(3) αποφάσεις της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας τις οποίες και υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Ιωάννης Μαλτέζος κλείνουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ναυπλιέων τρεις μη αδειοδοτημένες δομές φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με κύρια αιτία την έλλειψη αδειοδότησης των χώρων και στις τρεις περιπτώσεις.


Οι δομές φιλοξενίας των αδέσποτων σκυλιών οι οποίες συνολικά φιλοξενούν περί τα 109 σκυλιά βρίσκονται η πρώτη στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου η οποία και φιλοξενεί 87 σκυλιά, η δεύτερη βρίσκεται στα Πυργιώτικα Ναυπλίου και φιλοξενεί περί τα 8 σκυλιά, και η τρίτη δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων βρίσκεται στον Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου και φιλοξενεί ακριβώς 14 σκυλιά.


Σύμφωνα με την απόφαση, μέσα στους επόμενους πέντε μήνες πρέπει να γίνει απομάκρυνση των ζώων, υπό την εποπτεία του Δήμου Ναυπλιέων.


Ο Δήμος Ναυπλιέων σύμφωνα με το νόμο, οφείλει να διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Επειδή όμως δεν διαθέτει αδειοδοτημένο καταφύγιο και συνεργάζεται με φορείς που επίσης στερούνται αδειοδοτημένων καταφυγίων, οφείλει εντός του πενταμήνου να αποκαταστήσει τη νόμιμη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα διοικητικά του όρια, σε νόμιμο δημοτικό ή διαδημοτικό καταφύγιο που να διαθέτει άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας ή συνάπτοντας σύμβαση με αδειοδοτημένο καταφύγιο.


Δείτε και διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις αποφάσεις αυτές που βρίσκονται αναρτημένες στην Διαύγεια:


0 Σχόλια