Δημιουργία Φιλοζωικού Συλλόγου για τις ανάγκες Του Δήμου;


Είναι γνωστό ότι αποτελεί πάγια τακτική πολλών Δημάρχων, όταν δεν μπορούν να τα βρουν ή αλλιώς κοινώς να συνεργαστούν με τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο, προχωράνε στην δημιουργία ενός δεύτερου φιλοζωικού συλλόγου ο οποίος όμως θα είναι με το μέρος τους και θα προβάλλει το έργο του συλλόγου ως έργο του Δήμου και κατά συνέπεια του Δημάρχου.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως έχει αρχίσει να συμβαίνει και στο Ναύπλιο όπου ο πρώτος φιλοζωικός σύλλογος με ονομασία Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι»στηρίζονται πλέον από την αξιωματική αντιπολίτευση του Δημάρχου και αυτό φαίνεται πως δεν αρέσει σε κάποιους. Ποιούς; Αυτό θα το αναλύσουμε και θα το δούμε σε λίγο.


Ας ξεκινήσουμε όμως με το ιστορικό του προαναφερθέντος φιλοζωικού συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 και στις βασικές του αρχές ήταν και η δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Μία θέση του πολύ βασική που όμως αργότερα την αναθεώρησε και αυτό τελικά όπως αποδείχτηκε ότι ήταν είναι και θα είναι εις βάρος των αδέσποτων ζώων.

Για ποιο λόγο εις βάρος; Μα πολύ απλά γιατί μέσα σε λίγα μόλις χρόνια γέμισαν με αγέλες από αδέσποτα σκυλιά οι δρόμοι της πόλης του Ναυπλίου με αποτέλεσμα κάποιοι ασυνείδητοι προφανώς, δολοφόνοι αδέσποτων αφενός και αγανακτισμένοι δημότες αφετέρου, οι οποίο σκόρπισαν επανειλημμένα τον θάνατο στα αδεσποτάκια γεμίζοντας τους δρόμους με φόλες, πράγμα απαράδεκτο και επανειλημμένως καταδικαστέο από την μεριά μας καθότι δεν συμφωνούμε για επ ουδενί λόγο με την φόλα καθώς σίγουρα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και πράξη αφενός και αφετέρου δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων σκυλιών ακόμη και γατιών.

Ένας φιλοζωικός σύλλογος λοιπόν οφείλει πέρα φυσικά από το να καταγγείλει τις φόλες πράγμα αυτονόητο άλλωστε, οφείλει και να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ασφαλή ευζωία των αδέσποτων σκύλων απαιτώντας από τον Δήμο στον οποίο υπάγεται η πόλη που δρα ο εκάστοτε φιλοζωικός σύλλογος να προβεί άμεσα στην δημιουργία Δημοτικού ή Διαδημοτικού(σε συνεργασία με άλλους όμορους Δήμους δηλαδή) καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτσι ώστε τα αδεσποτάκια να μην τριγυρνάνε σαν τις άδικες κατάρες στους δρόμους κινδυνεύοντας από φόλες και διερχόμενα οχήματα.

Παράλληλα βέβαια αποτελούν και τα ίδια τα αδέσποτα σκυλιά κίνδυνο για τους περαστικούς αφού για διαφόρους λόγους τους κυνηγάνε, και μάλιστα στο 90% των περιπτώσεων χωρίς καν οι όποιοι περαστικοί να τα πειράξουν με αποτέλεσμα άνθρωποι να βρίσκονται στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από το δάγκωμα ενός αδέσποτου σκυλιού ή από την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος εξαιτίας του κυνηγήματος μίας αγέλης αδέσποτων σκυλιών ή και πιο σπάνια βέβαια από ένα αδέσποτο σκυλί μεμονωμένα προς κάποιο όχημα κάτι που όμως μπορεί πολύ εύκολα δυστυχώς να αποβεί μοιραίο.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε βέβαια από τα παραπάνω η διεκδίκηση του καταφυγίου από τον φιλοζωικό σύλλογο Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» προς τον Δήμο Ναυπλίου δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να έχουν σκορπιστεί τα τελευταία τρία χρόνια έως και εκατοντάδες φόλες με τον φιλοζωικό απλά να καταδικάζει συνέχεια το γεγονός της φόλας χωρίς όμως να έχει προβεί μέχρι τώρα σε οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για την δημιουργία μίας κατάλληλης δομής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ακούει στο όνομα «καταφύγιο». Κακιά λέξη για κάποιους.

Πλησιάζοντας λοιπόν στο σήμερα φτάνουμε στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 όπου μέλη του συγκεκριμένου φιλοζωικού συλλόγου του Ναυπλίου με την ονομασία «Οι Αδέσποτοι» τάσσονται με το μέρος του επικεφαλής της παράταξης της τωρινής πλέον αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ναυπλιέων και κάποιοι εξ αυτών κατεβαίνουν με αυτή την παράταξη ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις εκλογές χωρίς όμως να εκλεγούν.

Παράλληλα αρχίζει η διάσπαση των αδέσποτων σε δύο μέρη. Οι μεν με τον πρώην και νυν Δήμαρχο Ναυπλιέων, όπου υπήρχαν και από αυτήν την μεριά υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη του εν λόγω φιλοζωικού συλλόγου με την παράταξη του πρώην και νυν Δημάρχου ενώ οι υπόλοιποι δε τάχθηκαν με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε εδώ ότι  το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου <<Οι Αδέσποτοι>> συγκάλεσε στις 19/01.2017 σε γενική συνέλευση τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου με θέμα την παραίτηση του πρώην και νυν προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου, τον ορισμό της προσωρινής του διοίκησης και τον ορισμό της ημερομηνίας και της εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών πράγμα όμως το οποίο δεν συνέβη ποτέ τότε δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επί δύο συναπτά έτη ενεργός φιλοζωικός σύλλογος στο Ναύπλιο.

Οι εκλογές του φιλοζωικού συλλόγου του Ναυπλίου βέβαια πραγματοποιήθηκαν 2 χρόνια αργότερα μερικούς μήνες μόλις μετά τις Δημοτικές Εκλογές και συγκεκριμένα στις 11/10/2019, με την στήριξη βεβαίως της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ναυπλίου, με την αιτιολογία όμως ότι πρέπει να υπάρχει Φιλοζωικός Σύλλογος στο Ναύπλιο για να μπορέσει να προχωρήσει ο Δήμος στην σύσταση της αρμόδιας για το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πενταμελούς επιτροπής στην οποία σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 άρθρο 9 παράγραφος 12 α). Μάλιστα τα μέλη του προαναφερθέντος Φιλοζωικού Συλλόγου είχαν δηλώσει τότε μέσα στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου ότι «ας ανασυγκροτηθούμε τώρα έστω για να είμαστε μόνο στην πενταμελή επιτροπή αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο αυτή την στιγμή».

Δείτε εδώ και το σχετικό βίντεο από το μόνο ειδησεογραφικό site της Αργολίδας που ενημερώθηκε από τον φιλοζωικό σύλλογο πιθανότατα για αυτήν την συγκεκριμένη γενική του συνέλευση.



Γίνονται λοιπόν οι εκλογές του μόνο μέχρι τότε φιλοζωικού συλλόγου του Ναυπλίου με ονομασία «Οι Αδέσποτοι» στις 23/10/2019, δηλαδή 12 μέρες μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου και θα έλεγε κανείς ότι έγιναν επιτυχώς οι εκλογικές διαδικασίες του συγκεκριμένου φιλοζωικού συλλόγου παρά το γεγονός ότι όπως φάνηκε όλα έγιναν με γρήγορες και με συνοπτικές διαδικασίες κάτι το οποίο όμως δεν έγινε το 2017 στην πρώτη προσπάθεια του συλλόγου για ανασυγκρότηση.

Και μετά από πολύ ανάλυση του μέχρι τώρα ιστορικού του φιλοζωικού κόσμου του Ναυπλίου ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα όπου ιδρύθηκε δεύτερος φιλοζωικός σύλλογος στο Ναύπλιο με την ονομασία Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου (Ζ.Ε.Ν.), η οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι συνδέεται κάπως με την παράταξη του Δημάρχου αφού μέλη της φαίνεται να είναι πρώην μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι», τα οποία μέλη αποσχίστηκαν από τον πρώτο φιλοζωικό συμμετείχαν κάποιοι από αυτούς ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις Δημοτικές Εκλογές με την παράταξη του πρώην και νυν Δημάρχου. του Ναυπλίου. Ο Δήμος Ναυπλίου τώρα προσπαθεί όπως φαίνεται να τον προβάλλει τον νέο φιλοζωικό με κάθε τρόπο μέσα από τις σελίδες του στο facebook.






Φαίνεται ότι όλο αυτό προωθείται και από την σελίδα της παράταξης του Δημάρχου στο Facebook, με ονομασία το όνομα της Παράταξης του Δημάρχου του Ναυπλίου η Επόμενη Μέρα.

Τέτοια προβολή δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι και σήμερα από τις παραπάνω σελίδες στο facebook για τον πρώτο φιλοζωικό σύλλογο του Ναυπλίου με την ονομασία «Οι Αδέσποτοι».

Τι μπορεί να σημαίνει τώρα όλο αυτό; Ίσως και τίποτα αλλά πάλι μπορεί και να σημαίνει κάτι.

Μήπως φτιάχνουν άραγε φιλοζωικούς συλλόγους οι τοπικοί άρχοντες για να εξυπηρετήσουν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες; Ελπίζουμε όμως αυτό βεβαίως να μην συμβαίνει για τον οποιονδήποτε λόγο.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι μέχρι τώρα αυτήν την στιγμή που μιλάμε αυτό δεν το γνωρίζουμε αλλά όμως εδώ ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα το δείξει στο μέλλον η ίδια η ιστορία.

Μέχρι τότε όμως παραμένουμε πάντα εδώ για να σχολιάζουμε όλες αυτές τις εξελίξεις και όλες αυτές τις καταστάσεις και να ασκούμε φυσικά πάντοτε την κατάλληλη κριτική οπουδήποτε και αν χρειαστεί.

Η Διαδικτυακή Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece

0 Σχόλια