Σκύλος δάγκωσε γυναίκα στο Τολό Ναυπλίου | Απαραίτητο πλέον το καταφύγιο!

Ένας σκύλος δάγκωσε μία Ρωσίδα τουρίστρια στην παραλία της Ψιλής Άμμου και την έστειλε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα





Είναι αλήθεια ότι στην περιοχή της παραλίας της Ψιλής Άμμου στο Τολό δεν συμβαίνει πρώτη φορά επίθεση αδέσποτου σκυλιού σε άνθρωπο.

Υπάρχουν καταγγελίες ανθρώπων ότι τους επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά ακόμα και όταν έβγαζαν στην συγκεκριμένη περιοχή βόλτα τα σκυλιά τους.

Το σκυλί που δάγκωσε την άτυχη Ρωσίδα τουρίστρια βρέθηκε και απομακρύνθηκε μέσα σε ειδικό κλουβί.



Η αλήθεια είναι ότι σε όλο τον Δήμο Ναυπλίεων και ειδικότερα μέσα στην πόλη του Ναυπλίου έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών με αποτέλεσμα σχεδόν σε κάθε γειτονιά να υπάρχει και από μία αγέλη αδέσποτων σκύλων που κυνηγούν τους περαστικούς, που είναι είτε οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, είτε ακόμα και πεζοί που περνάνε περπατώντας για να πάνε στο σπίτι τους και σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να βρεθούν και στο νοσοκομείο αφού τα αδέσποτα σκυλιά τους κυνηγάνε και τους δαγκώνουν όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως.

Σε οποιοδήποτε σημείο του Ναυπλίου και του Τολού αν σταθεί κανείς θα δει γύρω του αδέσποτα.

Σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων δεν υπάρχει καμία οργανωμένη δομή φιλοξενίας των αδέσποτων, παρά μόνο κάποιοι που είναι σε εισαγωγικά «φιλόζωοι» και τα περιθάλπουν στα σπίτια τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απαραίτητο πλέον το καταφύγιο αδέσποτων ζώων – Είναι η μόνη λύση!


Όσα σκυλιά και αν φιλοξενήσουν ή στειρώσουν οι «φιλόζωοι» το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι.
Στο παρελθόν είχε συζητηθεί στο Δήμο Ναυπλίου το θέμα των αδέσποτων ζώων και είχε προταθεί τότε η λύση του καταφυγίου. Μία λύση που οι «φιλόζωοι» του Ναυπλίου αντιπαλεύουν με σθένος ακόμη και σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμα και σήμερα αυτός ο φαύλος κύκλος που έχουν δημιουργήσει οι «φιλόζωοι» με το να αντιπαλεύουν με τόσο σθένος και μάλιστα μετά μανίας την λύση του καταφυγίου και να ζητάνε διαρκώς βοήθεια για την φιλοξενία και την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, που βρίσκουν πλέον συνέχεια μπροστά τους παντού στους δρόμους, και για τα οποία σκυλιά αναζητάνε πάντα λύση φιλοξενίας μέσω των social media! Με αποτέλεσμα ποιο; Μα φυσικά τα ζώα να παραμένουν στους δρόμους και να αποτελούν κίνδυνο για τον οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα τους.

Είναι εγκληματική  αυτή η αντίληψη των «φιλόζωων»

Και γιατί είναι εγκληματική αυτή η αντίληψη των φιλόζωων; Μα γιατί άλλο; Γιατί πολύ άπλα δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αλλά αντίθετα το διαιωνίζει.

Χρειάζεται ένα οργανωμένο καταφύγιο

Χρειάζεται λοιπόν ένα οργανωμένο καταφύγιο με το δημοτικό κτηνιατρείο φυσικά να συμπεριλαμβάνεται στις δομές του έτσι ώστε στον ίδιο χώρο που γίνεται η διαμονή των σκυλιών να γίνεται ταυτόχρονα και η περίθαλψή τους.

Όλο αυτό για να γίνει όμως πρέπει όλοι οι πολίτες του Ναυπλίου να φύγουν μακριά από την λογική αυτή των «φιλόζωων» που λέει ότι ότι ζώο βρίσκουμε το πάμε εμείς στον κτηνίατρο και δεν ειδοποιούμε τον Δήμο να το πάει και μετά το φιλοξενούμε κιόλας.

Λάθος και επικίνδυνη λογική αυτή. Το σωστό είναι όταν βρίσκουμε ένα αδέσποτο ζωάκι να ενημερώσουμε τηλεφωνικά τον Δήμο για να το περισυλλέξει και να το μεταφέρει στον συμβεβλημένο κτηνίατρο καλύπτοντας φυσικά τα έξοδα της περίθαλψης του ζώου αλλά και την φιλοξενία του ο Δήμος ως οφείλει να κάνει ως ο πλέον αρμόδιος σύμφωνα με τον νόμο.
Αυτή είναι η λύση να απαιτήσουμε επιτέλους όλοι μαζί από τον Δήμο να κάνει την δουλειά του ενημερώνοντας τον τηλεφωνικά αλλά και εγγράφως για το οποιοδήποτε περιστατικό υπάρξει με αδέσποτο ζώο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στο Ναύπλιο οι μόνιμοι κάτοικοι είναι αυτοί που στο 99% των περιπτώσεων εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους οπουδήποτε μέσα ή ακόμα και γύρω από την πόλη με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των αδέσποτων. Μόλις το 1% των εγκαταλείψεων των σκυλιών γίνονται από τους επισκέπτες! Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν ένα σκυλί για μπιμπελό και για να το μοστράρουν στους άλλους και να λένε«Κοίτα τι σκύλαρο που έχω εγώ! Και είναι και Rottweiler!». Από αυτούς τους ανθρώπους ξεκινάει το κακό και από αυτούς πρέπει να σταματήσει.



0 Σχόλια