Πρόγραμμα εθελοντοτουρισμού ή νομική οδός;



Πρόσφατα ο Πολιτιστικός και Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα εθελοντοτουρισμού που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στο Άστρος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Δεν λέω καλός και ο εθελοντισμός αλλά δυστυχώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά αντίθετα το διαιωνίζει. Και λέω ότι το διαιωνίζει γιατί οι εθελοντές από μόνοι τους δεν μπορούν να εξαλείψουν το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους αλλά ούτε και το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων από τους Δήμους.

Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης η διαχείριση των αδέσποτων ζώων από τον Δήμο είναι ανύπαρκτη!

Αυτό δεν θα λυθεί όμως με κανένα πρόγραμμα εθελοντοτουρισμού αλλά μόνο με την ακολούθηση της νομικής οδού.



Τι θα πει αυτό; Αυτό θα πει πρώτον καταγγελία στον εισαγγελέα από το φιλοζωικό σωματείο ενάντια στον Δήμο για την μη τήρηση της νομοθεσίας και αν χρειαστεί θα πρέπει το φιλοζωικό σωματείο να προβεί και σε μήνυση κατά του Δήμου έτσι ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και να υπάρξουν αν κριθεί από το δικαστήριο αναγκαίο και οι ανάλογες ποινές.
Ο Πολιτιστικός και Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης από το 2015 που ιδρύθηκε καταγγέλλει σε ανάρτηση στο ιστολόγιό  του ότι υπάρχει πλήρης αδιαφορία του δήμου Τρίπολης για τα αδέσποτα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση του συλλόγου εδώ: Πλήρη αδιαφορία του δήμου Τρίπολης για τα αδέσποτα

Από τότε είναι που θα έπρεπε να έχουν γίνει από την μεριά του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης νομικές ενέργειες κατά του Δήμου Τρίπολης για το θέμα αυτό αλλά από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα οι ενέργειες αυτές έγιναν φέτος στην αρχή του φετινού καλοκαιριού χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει από την πλευρά του φιλοζωικού σωματείου και παλιότερα αντίστοιχες ενέργειες χωρίς απλά εμείς να το γνωρίζουμε.

Απλά τονίζουμε ότι αντί για προγράμματα εθελοντοτουρισμού που δεν λύνουν έτσι και αλλιώς το πρόβλημα θα πρέπει να γίνονται πάντοτε άμεσα νομικές ενέργειες από τους φιλοζωικούς συλλόγους σε κάθε περιοχή έτσι ώστε να αναγκαστούν οι Δήμοι να κάνουν την δουλειά τους σωστά και να υπάρχει από κάθε Δήμο της χώρας η κατάλληλη μορφή διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Να τονίσουμε επίσης ότι με το παρόν κείμενο δεν έχουμε σκοπό να δυσφημίσουμε τον Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης αλλά μόνο σκοπό έχουμε να τονίσουμε κάποιες απόψεις τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό.

0 Σχόλια