Δηλητηριάσεις και εξαφανίσεις αδέσποτων γατών και σκύλων καταγγέλλουν οι παραθεριστές και οι κάτοικοι στην παραλία της Φούρκας στην Χαλκιδική

*Φώτο αρχείου


Για δηλητηριάσεις και εξαφανίσεις τουλάχιστον 10 αδέσποτων σκύλων και 80 γατιών στην παραλία της Φούρκας στην Χαλκιδική κάνουν λόγο κάτοικοι και παραθεριστές.

Κάτοικος της περιοχής που φροντίζει τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά καταγγέλλει ότι φολιάστηκαν δέκα(10) σκυλιά και ότι εξαφανίστηκαν στα άδυτα των κάδων σκουπιδιών τουλάχιστον 80 νεκρές γάτες. Άλλος κάτοικος μας πληροφορεί ότι κατά την άποψη του μπορεί πολύ πιθανόν να έχει γίνει το ειδεχθές αυτό έγκλημα και από κάποιον υπάλληλο  του Δήμου αρκετά αργά το βράδυ ο οποίος μπορεί να τα φολιάζει  και να τα εξαφανίζει αμέσως για να μην υπάρχουν στοιχεία για το ποιος είναι πίσω από αυτό το τρομερό έγκλημα. Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι μέχρι ώρας απλώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μας δίνουν κάτοικοι της περιοχής. 


Όπως και να έχει το πράγμα όμως πρέπει να βρεθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί. 

Αναφορικά με τις γάτες πριν τρία χρόνια στειρώθηκαν 150 γάτες και μετά από δύο μήνες σύμφωνα με τους περιοίκους έριξαν φόλες και εξοντώθηκαν οι περισσότερες από αυτές. Φέτος την άνοιξη στειρώθηκαν 80 γάτες και μερικές από αυτές δόθηκαν για υιοθεσία. 

Σήμερα επιζούν ελάχιστες από τις γάτες και σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο blog μας υπήρχαν στις αρχές του καλοκαιριού 8 με 9 γάτες που μετά εξαφανίστηκαν και αυτές. Τώρα πια μόνο 3 από τις γάτες εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας όλες αυτές οι γάτες που στειρώθηκαν φέτος την άνοιξη, στειρώθηκαν με έξοδα Αγγλικής Φιλοζωικής Οργάνωσης και πιάστηκαν με την βοήθεια κατοίκου της περιοχής.

Είναι φανερό ότι τα αδέσποτα ζώα, γάτες και σκυλιά, χαλάνε το image κάποιων ανθρώπων  με αποτέλεσμα την εξόντωσή τους με φόλα. Πρέπει λοιπόν όποιος γνωρίζει το παραμικρό να το καταγγείλει έγκαιρα και άμεσα στην αστυνομία προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο.

0 Σχόλια