Σχόλιο αναγνώστη σχετικά με το δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Σωματείου Τρίπολης σχετικά με την εξώντωση αδέσποτων σκυλιών με φόλα σε γειτονιά της Τρίπολης!

Καταρχήν να σας πω ότι ως φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος πολίτης σχετικά με το θέμα των αδέσποτων σκυλιών σας λέω απλά ότι συμμερίζομαι τον πόνο σας για τον άδικο χαμό της Μάνας και του Βασιλιά και εύχομαι ολόψυχα να βρείτε το απόβρασμα που τα σκότωσε και να τον φέρεται ενώπιον της δικαιοσύνης για να τιμωρηθεί νόμιμα και όπως ακριβώς του αξίζει.

Είναι πραγματικά απάνθρωπο το να σκοτώνει κάποιος έτσι εν ψυχρώ αθώες αδέσποτες ψυχές ριχνοντάς  τους φόλα, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο κάθε σκυλί της γειτονιάς αλλά πολύ περισσότερο δε τα ίδια τα μικρά παιδιά που παίζουν στην γειτονιά.

Είναι αδιανόητο ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σκέφτηκε ούτε τα ίδια του τα παιδιά που θα μπορούσαν να παίζουν στην γειτονιά και να δηλητηριαστούν και τα ίδια με τις φόλες που εκείνος έριξε!

Πραγματικά δεν μπορώ να σταθώ άλλο στο θέμα της φόλας για πονάω όσο και εσείς που τα βρήκατε νεκρά τα κακόμοιρα τα σκυλάκια αλλά θα σταθώ στο εξής κομμάτι του δελτίου τύπου που δώσατε χτες στην δημοσιότητα.

Λέτε λοιπόν κάπου στο τέλος της έκτης παραγράφου τα εξής λόγια:

"Πρόκειται για ζώα που κάτοικοι στείρωσαν με δικά τους έξοδα, τα φροντίζουν σε καθημερινή βάση και η παρουσία τους, λόγω της επικινδυνότητας από κρούσματα διαρρήξεων κλπ. είναι απαραίτητη καθώς παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους."

 

Καταρχήν θα γνωρίζεται φαντάζομαι ότι η στέιρωση των αδέσποτων είναι ευθύνη του Δήμου και όχι των κατοίκων μίας περιοχής ή μίας γειτονιάς. Επιπλέον έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ένα αδέσποτο όταν βρίσκεται μέσα σε μία αγέλη και χρησιμοποιείται από μη φιλόζωους ανθρώπους για να τους παρέχει ασφάλεια αναγκαστικά γίνεται επιθετικό αφού το ταΐζουν συνέχεια στο ίδιο σημείο για το μάθει το σκυλί ως χώρου και μετά να επιτίθεται στους περαστικούς κυνηγόντας τους ακόμα και δαγκωνοντάς τους και στέλνοντας τους στο νοσοκομείο, για να προστατέψει τον χώρο του είναι άκρως επικίνδυνο; 



Νομίζω ότι ως φιλοζωικό σωματείο δεν θα έπρεπε να έχετε μία τόσο ακραία και προφανώς επικίνδυνη και συντηριτική νοοτροπία εν έτη 2018 διότι τα σκυλιά ήτανε φύλακες το 1950 και το 1960 μέχρι που εμφανίστηκε ο μπόγιας και έπιασε όλα τα αδέσποτα.

Επίσης είναι τόσο δύσκολο να μεταφέρετε τα αδέσποτα στο καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης αντί να βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο και κινδυνεύουν απο φόλες και διερχόμενα οχήματα και επιπλέον να μην κινδυνεύουν και οι περαστικοί από τις επιθέσεις των αδέσποτων που διαβάζουμε στα διάφορα sites αρκετά συχνά τώρα τελευταία για επιθέσεις αδέσποτων στο κέντρο της Τρίπολης και όχι μόνο.
Όσον αφορά τους κατοίκους που επιθυμούν και δικαίως να έχουν την ασφαλειά τους θα πρότεινα να βάλουν συναγερμούς και να προσλάβουν και μία εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας να τους φυλάει και να αφήοσυν επιτέλους ήσυχα τα καημένα τα αδέσποτα.

Όσον αφορά τα κουταβάκια μπορείτε να τα μεταφέρετε και αυτά σοτ κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης για να λυθεί έστω και προσωρινά το πρόβλημα της φιλοξενίας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τα λόγια που είπα αλλά βλέπετε ένοιωθα ότι έπρεπε να τα πω όλα αυτά γιατί με βασανίζουν με όλα αυτά που διαβάζω για τα αδέσποτα και τους χειρισμούς των διάφορων φιλοζωϊκών σωματείων.

Αναγνώστης

0 Σχόλια