Φιλοζωικό Σωματείο Τρίπολης – Δελτίο Τύπου. Εξώντωση αδέσποτων με φόλα σε γειτονιά της Τρίπολης!

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη και οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Τρίπολης, καταδικάζουν το αποτρόπαιο περιστατικό της δηλητηρίασης ανυπεράσπιστων πλασμάτων που έλαβε χώρα, σήμερα 25 / 5 / 2018 σε γειτονιά της Τρίπολης, κοντά στο εστιατόριο Δεξαμενή.

Δύο σκυλάκια προστατευόμενα από τους κατοίκους της περιοχής, το αρσενικό στειρωμένο και εμβολιασμένο, βρήκαν φρικτό θάνατο από ισχυρό δηλητήριο μέσα σε κομμάτια κιμά. Τα σκυλιά εντόπισαν κάτοικοι, λίγο μετά τις οχτώ το πρωί και σε κοντινή απόσταση από αυτά βρέθηκε και η φόλα που κάποιος, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, κάτοικος της περιοχής, δεν δίστασε να πετάξει σε μια μάνα με έξι νεογέννητα κουτάβια και στον πατέρα αυτών. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε εθελόντρια του Σωματείου, δυστυχώς όμως ήταν αργά για τα δύο σκυλιά, τα οποία ξεψύχησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης και άλλα αδέσποτα – φύλακες της γειτονιάς, τέσσερα σε αριθμό αγνοούνται και υπάρχει φόβος πως έφαγαν και αυτά κομμάτι από τη φόλα. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχουμε καταφέρει να τα εντοπίσουμε.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν εντοπίστηκε το άψυχο σώμα της σκυλίτσας (την οποία δεν προλάβαμε να στειρώσουμε, ήταν νέο μέλος στη γειτονιά) και τα κουταβάκια της εξακολουθούσαν, ενώ ήταν νεκρή να θηλάζουν από αυτή. Άφησε την τελευταία της ανάσα δίπλα στα μωρά της! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε άλλο αυτή τη θλιβερή σκηνή. Δυστυχώς, δεν βρέθηκε χώρος φιλοξενίας για τα κουτάβια, τα οποία περισυνέλλεξε ο υπεύθυνος του Δήμου και αναμένουμε να μάθουμε νέα για την κατάσταση της υγείας τους.

Στη συνέχεια η εθελόντρια του Σωματείου και γείτονες κατέθεσαν μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα ενώ άμεση και πολύτιμη ήταν η συμπαράσταση των αστυνομικών αρχών, οι οποίοι για άλλη μια φορά επεσήμαναν πως η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα. Σε περίπτωση λοιπόν που γνωρίζουμε ονόματα, πρόσωπα κλπ, υπεύθυνων ή ακόμη και αν έχουμε υποψίες για κάποιους οι οποίοι απείλησαν πως θα δηλητηριάσουν ζώα, αμέσως πρέπει να καταγγείλουμε το περιστατικό στην αστυνομία και στο Φιλοζωικό Σωματείο για να λειτουργήσουν οι αρχές σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία. Πρόκειται για ποινικά αδικήματα τα οποία δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Η βοήθεια όλων κρίνεται απαραίτητη.


Εν προκειμένω, στη γειτονιά αυτή της Δεξαμενής όπου διεπράχθη το σημερινό έγκλημα, έχουμε σοβαρές υποψίες για το δράστη και με τη βοήθεια της αστυνομίας θα φτάσουμε σύντομα στα ίχνη του. Πρόκειται για κάτοικο αυτής της περιοχής. Προς συμμόρφωση και των υπολοίπων, όπως αναφέρουμε πως τα εναπομείναντα ζώα στη γειτονιά, παρακολουθούνται στενά και σε περίπτωση που επαναληφθούν εικόνες σαν τη σημερινή θα παρέμβει Εισαγγελέας. Πρόκειται για ζώα που κάτοικοι στείρωσαν με δικά τους έξοδα, τα φροντίζουν σε καθημερινή βάση και η παρουσία τους, λόγω της επικινδυνότητας από κρούσματα διαρρήξεων κλπ. είναι απαραίτητη καθώς παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα ενημερώσουμε για ο,τι νεώτερο υπάρξει σχετικά με το περιστατικό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Φιλοζωικό Σωματείο Τρίπολης.

Σπάστε τη σιωπή σας!
Καλό Παράδεισο Μάνα και Βασιλιά, λυπόμαστε πολύ για το ανθρώπινο είδος. Δεν είμαστε όμως όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, δώστε μας κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.







 









0 Σχόλια