«Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)»Επείγον: Θα γίνει ευθανασία σε 5 ημέρες απο τον Δημο Λαρισαίων.



Παρακαλούμε κοινοποιείστε και δώστε τους μια ευκαιρία να ζήσουν. Το σωματείο μας θα εξαντλήσει και όποια νομικά περιθωρια υπάρχουν για να ματαιώσει τις σχεδιαζόμενες ευθανασίες, οι οποίες ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για να ξεφορτώνονται οι Δήμοι όποιο ζώο χαρακτηρίζεται ως επιθετικό

Τα έξι σκυλιά που φαίνονται στις φωτογραφίες του άλμπουμ έχουν περισυλλεγεί από το κυνοκομείο του Δήμου Λαρισαίων ως επιθετικά, μετά από καταγγελίες πολιτών για δαγκώματα. Εχουν μείνει μέσα στο κυνοκομείο για αρκετά μεγάλο διάστημα, με την ελπίδα να υιοθετηθούν, χωρίς αποτέλεσμα (έχουν ανέβει και από την σελίδα μας άλμπουμ). Παρά την θέση του σωματείου στην 5μελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος ότι τα ζώα πρέπει να εξεταστούν απο εκπαιδευτή για να υπάρχει γνωμάτευση για την ύπαρξη ή μη επιθετικότητας, αυτό έγινε μόνο για το ένα. Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην τριμελή ειδική επιτροπή των κτηνιάτρων, η οποία αποφάσισε ευθανασία και για τα έξι ζώα αν δεν υιοθετηθούν μέσα σε 5 ημέρες (παραθέτουμε το έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε σήμερα 1/3/2018).
Με αυτό το άλμπουμ κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να σωθούν τα ζώα. Για κάθε ζώο γράφουμε κάποια στοιχεία σχετικά με τις συνθήκες της καταγγελίας και την προσωπική μας εκτίμηση για τον χαρακτήρα του ζώου. Και τα έξι είναι υγιεστατα, ελεγμένα για μεταδοτικές ασθένειες, εμβολιασμένα, στειρωμένα και φέρουν μικροτσιπ. Η υιοθεσία τους είναι απολύτως δωρεάν, δεν επιβαρυνεται σε τίποτε ο νέος κηδεμόνας. Θα ήταν ιδανικά για φύλακες, σε εξωτερικούς χώρους. Αν επιθυμείτε να δώσετε σε κάποιο απο αυτά μια ευκαιρία ζωής, καλέστε απευθείας στο δημοτικό κυνοκομείο στο 2417722721 ή στο σωματείο μας στο 6937012850 (προτιμότερο απογευματινές ώρες) ή στείλτε μήνυμα στο dogs.adoptions@gmail.com

Η απόφαση της τριμελούς επιτροπής




Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα σκυλιά με το πλήρες ιστορικό τους συμπεριλαμβανόμενης και της άποψης του φιλοζωικού σωματείου «Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)»



1ος σκύλος
Καθαρόαιμο ροτβάιλερ, δυομισυ ετών, βάρους 30kg.
Περισυλλεχθηκε κατόπιν αστυνομικής εντολής και βρίσκεται στο κυνοκομείο από τον Ιούνιο του 2016. Εξετάστηκε απο εκπαιδευτή (είναι το μοναδικό) που γνωμάτευσε ότι μπορεί να υιοθετηθεί, αρκεί να τηρούνται κάποιες προφυλάξεις (όχι επαφή με μικρά παιδιά και αγνώστους). Στους εργαζόμενους του κυνοκομείου δεν δείχνει καμία επιθετική τάση αλλά έχει επιτεθεί σε άλλα ζώα μέσα στο κυνοκομείο



Σκύλος Νο2
Αρσενικός 4 ετών, βάρους 27kg
Συλλέχθηκε απο το κυνοκομείο τον Απρίλιο του 2017 μετά από καταγγελία ότι δάγκωσε παιδί στην Γιάννουλη (προσκομίστηκε βεβαίωση απο το νοσοκομείο). Δείχνει αρκετά στρεσσαρισμένος απο την μακροχρόνια παραμονή του στο κλουβί. Στο προσωπικό του κυνοκομείου η συμπεριφορα του ειναι απρόβλεπτη.



Σκύλος Νο3
Αρσενικός, ηλικίας περίπου 4 ετών, βάρους 22kg
Συλλέχθηκε τον Αύγουστο του 2017 από την περιοχή του Αλκαζάρ. Κατηγορείται ότι δάγκωσε άνθρωπο, βρισκόμενος σε αγέλη μαζί με τα σκυλιά νο 4, 5 και 6 . Συμβιώνει άνετα με άλλα ζώα. Στην ερώτηση μας στο προσψπικό του κυνοκομείου, δεν σταθηκε δυνατόν να ταυτοποιηθει ποιο απο τα 4 ζώα της αγέλης δάγκωσε και ποια απλώς γαύγιζαν Η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι μακριά από την αγέλη του και μετά την στείρωση του, μπορεί να συμβιώσει με ανθρώπους με τους οποίους θα αισθάνεται ασφάλεια.



Σκύλος Νο4
Θηλυκο, ηλικίας περίπου 6 ετών, βάρους 35kg
Συλλέχθηκε τον Αύγουστο του 2017 από την περιοχή του Αλκαζάρ. Κατηγορείται ότι δάγκωσε άνθρωπο, βρισκόμενος σε αγέλη μαζί με τα σκυλιά νο 3, 5 και 6 . Συμβιώνει άνετα με άλλα ζώα. Στην ερώτηση μας στο προσωπικό του κυνοκομείου, δεν σταθηκε δυνατόν να ταυτοποιηθει ποιο απο τα 4 ζώα της αγέλης δάγκωσε και ποια απλώς γαύγιζαν Η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι το ζώο είναι πολύ στρεσαρισμένο και τρομαγμένο από την μακροχρόνια παραμονή του στο κλουβί. Στην εθελόντρια που έβγαλε τις φωτογραφίες, δεν έδειξε καμία επιθετικότητα, αντίθετα θα έλεγες ότι μάλλον ειναι σε κατάθλιψη. Μακριά από την αγέλη του και μετά την στείρωση του, πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβιώσει άνετα με ανθρώπους αν αισθανθεί ασφάλεια.





Σκύλος Νο5
Αρσενικο, ηλικίας κάτω των 2 ετών, βάρους 27kg
Συλλέχθηκε τον Αύγουστο του 2017 από την περιοχή του Αλκαζάρ. Κατηγορείται ότι δάγκωσε άνθρωπο, βρισκόμενος σε αγέλη μαζί με τα σκυλιά νο 3, 4 και 6 . Συμβιώνει άνετα με άλλα ζώα. Στην ερώτηση μας στο προσωπικό του κυνοκομείου, δεν σταθηκε δυνατόν να ταυτοποιηθει ποιο απο τα 4 ζώα της αγέλης δάγκωσε και ποια απλώς γαύγιζαν. Το προσωπικό του κυνοκομείου χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του απρόβλεπτη. Η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι το ζώο είναι πολύ στρεσαρισμένο και τρομαγμένο από την μακροχρόνια παραμονή του στο κλουβί. Στην εθελόντρια που έβγαλε τις φωτογραφίες, δεν έδειξε καμία επιθετικότητα, αντίθετα θα το χαρακτηρίζαμε μάλλον φοβικό. Μακριά από την αγέλη του και μετά την στείρωση του, πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβιώσει άνετα με ανθρώπους αν αισθανθεί ασφάλεια.



Σκύλος Νο6
Αρσενικο, ηλικίας κάτω των 2 ετών, βάρους 35kg
Συλλέχθηκε τον Αύγουστο του 2017 από την περιοχή του Αλκαζάρ. Κατηγορείται ότι δάγκωσε άνθρωπο, βρισκόμενος σε αγέλη μαζί με τα σκυλιά νο 3, 4 και 5 . Συμβιώνει άνετα με άλλα ζώα. Στην ερώτηση μας στο προσωπικό του κυνοκομείου, δεν σταθηκε δυνατόν να ταυτοποιηθει ποιο απο τα 4 ζώα της αγέλης δάγκωσε και ποια απλώς γαύγιζαν. Το προσωπικό του κυνοκομείου χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του απρόβλεπτη. Η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι το ζώο είναι πολύ στρεσαρισμένο και τρομαγμένο από την μακροχρόνια παραμονή του στο κλουβί. Στην εθελόντρια που έβγαλε τις φωτογραφίες, δεν έδειξε καμία επιθετικότητα, αντίθετα θα το χαρακτηρίζαμε μάλλον φοβικό. Μακριά από την αγέλη του και μετά την στείρωση του, πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβιώσει άνετα με ανθρώπους αν αισθανθεί ασφάλεια.


0 Σχόλια