Σχόλιο για την επικείμενη ευθανασία 6 σκυλιών από τον Δήμο Λαρισσαίων

Σύμφωνα με το «Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)», θα γίνει ευθανασία σε 5 ημέρες απο τον Δημο Λαρισαίων σε 6 σκυλιά που βρίσκονται στο δημοτικό κυνοκομείο από το 2016. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στην δημοσιότητα το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa) το 4 από τα 6 σκυλιά που περισυλλέχθηκαν τον Αύγουστο του 2017 βρίσκονταν μαζί στην ίδια αγέλη και και περισυλλέχθηκαν επειδή δάγκωσαν άνθρωπο τον οποίο πιθανών και να κυνήγησαν πρώτα και μετά όταν ο άνθρωπος προσπάθησε να ξεφύγει τον δάγκωσαν αλλά αυτό είναι απλά ένα πιθανό σενάριο  το οποίο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.


 Επιπλέον από τα 6 σκυλιά που έχουνε περισυλλεγεί και βρίσκονται σοτ δημοτικό κυνοκομείο του Δήμου Λαιρσσαίων επιβεβαιωμένα από εκπαιδευτή το μόνο που μπορέι να δωθεί για υιοθεσία είναι το πρώτο που περισυλλέχθηκε τον Ιούνιο του 2016 και μπορεί να δωθεί για υιοθεσία υπό κάποιες προυποθέσεις δηλαδή όχι επαφή με μικρά παιδιά και αγνώστους. Στους εργαζόμενους του κυνοκομείου δεν δείχνει καμία επιθετική τάση αλλά έχει επιτεθεί σε άλλα ζώα μέσα στο κυνοκομείο. Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος το συγκεκριμένο σκυλί να υποβληθεί σε ευθανασία.

Όσον αφορά τώρα το δεύτερο από τα έξι σκυλιά πρέπει να τα αναλάβει κατά την γνώμη μας εκπαιδευτής και να  το εξημερώσει καθότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε έχει δαγκώσιε παιδί και για αυτό περισυλλέχθηκε από το κυνοκομείο τον Απρίλη του 2017. Είναι στρεσαρισμένος μέσα στο κουβί του και η συμπεριφορά του απέναντι στο προσωπικό του κυνοκομείου είναι εντελώς απρόβλεπτη.

Σχετικά με τα υπόλοιπα 4 σκυλιά που κατηγορούνται ότι δάγκωσαν άνθρωπο και περισυλλέχθηκαν από την περιοχή του Αλκαζάρ τον Αύγουστο του 2017 τα σκυλιά αυτά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε είχαν σχηματίσει μία αγέλη και ήτανε προφανώς πολύ επιθετικά. Κατά την απόψή μας τέτοια σκυλιά δνε είναι δυνατό να υιοθετηθούνε και ειδικότερα να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες την στιγμή μάλιστα που για την δουλειά της φύλαξης του οποιουδήποτε χώρου υπάρχουνε συναγερμοί και πάρα πολλές εταιρείες φύλαξης ιδιωτικών και δημοσίων χώρων. Άρα λοιπόν το να χρησιμοποιήσουμε τα σκυλιά για φύλακες μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και συγκεκριμένα στην δεκαετία του 50, του 60 και του 70 που δεν υπήρχανε εταιρείες φύλαξης στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να γυρίσουμε τόσο πίσω και το συγκεκριμένο φιλοζωικό σωματείο στην Λάρισσα θα πρέπει να ανανεώσει και να εμπλουτίσει την επιχειρηματολογάι του αν θέλει πραγματικά να γλυτώσει αυτά τα σκυλιά από την ευθανασία.


Πρέπει σίγουρα να δει τα 4 αυτά σκυλιά εκπαιδευτής που θα προσληφθεί από τον Δήμο και δνε θα έχει καμία σχέση με το φιλοζωικό σωματείο για να μην επηρρεαστεί από την γνώμη του φιλοζωικού σωματείου ο εκπαιδευτής.

Από εκεί και πέρα όμως τηνσ τιγμή που τα 4 σκυλιά βρίσκονταν σε αγέλη είναι πολύ δύσκολο να υιοθετηθούν ή να έχουν ασφαλή επαφή με τον άνθρωπο. Πρέπει επειγόντως να τα εξετάσει εκπαιδευτής για να ελέγξει το αν είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα σκυλιά να γλυτώσουν την ευθανασία.

Πάντως το φιλοζωικό σωματέιο της Λάρισσας κατά την απόψή μας έχει λάθος απόψεις σχετικά με αυτά τα σκυλιά και θα πρέπει να τις αναθεωρήσει αν θέλει πραγματικά να τα σώσει.


0 Σχόλια