Αποσύρθηκε προς το παρόν η τροπολογία για τα αδέσποτα


Αποσύρθηκε η τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή και επέτρεπε να χωροθετηθούν σε δασικές εκτάσεις κέντρα περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελος ανακοίνωσε ότι η τροπολογία θα επανέλθει μετά από διαβούλευση. Όπως δήλωσε αφού συζητηθεί αναλυτικά το θέμα θα επανέλθει αλλά αυτή τη φορά σε τροπολογία του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε τη δημιουργία κέντρων αδέσποτων ζώων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και προκάλεψε την έντονη αντίδραση φιλοζωικών οργανώσεων που έκαναν λόγο για «καταδίκη των αδέσποτων ζώων». 

Οπως αναφερόταν στην αιτιολογική έκθεση, σκοπό της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων, γιατί «με τη θέσπιση της ρύθμισης επιτρέπεται σε δασικές εκτάσεις, σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις (…) η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής σε κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος.

0 Σχόλια